TEST: Apacer AH552 USB 3.0 32 GB

Test Apacer AH552 USB 3.0 32 GB

Minnepinner har blitt mye raskere

Spørsmålet er bare om det er bra nok, vi tester vår første USB 3.0-minnepinne.

Testkonfigurasjon

Hovedkort: Asus P8P67 Deluxe
Prosessor: Intel Core i7 2500k
Minne: G.Skill Ripjaws DDR-3-1600 PC3-12800 8 GB
Skjermkort: AMD Radeon HD 5670
Harddisk: Samsung HD501LJ

Ytelse

Dette er den første minnepinnen basert på USB 3.0 vi tester, så vi forventer ganske enkelt at den skal overgå det meste i vår teststatistikk. Den raskeste minnepinnen med USB 2.0 som vi har testet tidligere, og som har presset den standarden til det ytterste, er Corsair Flash Voyager GTR. Den e-SATA-baserte OCZ Throttle burde by på en god kamp, men denne er ikke lengre i salg.

Klikk for større versjoner
Klikk for større versjoner

Vi starter med å kjøre en runde i SiSoft Sandras dedikerte testrunde for minnepinner. En rekke filer av forskjellig størrelse kjøres til og fra minnepinnen. Apacer AH 552 er hele tiden i toppsjiktet, og i majoriteten av testene er den faktisk bedre enn eSATA-minnepinnen.

Vi ender til slutt opp med en maksimal lese- og skriveytelse på henholdsvis 123,7 MB/s og 42,6 MB/s. Setter vi dette opp mot de 34,3 MB/s og 22,4 MB/s som Corsair GTR kunne levere, er det nå snakk om 3-4 ganger ytelsen vi tidligere har sett.

Klikk for større versjon
Klikk for større versjon

Normalt har vi også testet minnepinner ved å manuelt overføre filer frem og tilbake, som grafene over viser. Det var dessverre ikke mulig med testbenken vi nå bruker for USB 3.0-minnepinner. Det du imidlertid kan merke deg er resultatene her for Corsair sin GTR 32 GB-minnepinne, og sammenligne opp mot grafen under.

ATTO er en test som gjør mye av det samme som den manuelle testen, den skriver både små og store filer til minnepinnen. Resultatene over speiler det beste resultatet, og som vi ser når Apacer hele 114 MB/s, mot Corsair sine 34,3 MB/s. Det er snakk om en økning på 3-4 ganger avhengig av filtype mellom de to minnepinnene, som benytter hver sin USB-standard.

Apacer AH552 USB 3.0 32 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen