AOpen med mini-PC

AOpens XC Cube er ikke selskapets første "barebone"-modell, men det er i hvert fall den minste fra AOpen noensinne. XC Cube-boksene er bittesmå og skal først og fremst markedsføres på stil og stillhet. I tillegg ser AOpen for seg at den kan brukes som en fildelingsstasjon i hjemmet.

Mini-PC-en er laget av en aluminiumsramme med plastfront og kommer i fem forskjellige farger: Hvit, blå, rød, grå og sort. Størrelsen er 30 x 20 x 185 cm (B x D x H) og veier rundt 5,5 kilo med alt installert. Ellers får den standard mini-PC-oppsett: En CD og floppy-brønn på utsiden, plass til en harddisk på innsiden, en stykk AGP-port og en PCI-plass, samt integrert lyd, grafikk og ethernet.


For å holde lydnivået på et minimum har AOpen satt inn en 220W PSU og utstyrt XC Cube med SilentTek-teknologien som justerer hastigheten på viftene og optiske drev.

I følge en anmeldelse av Intel-versjonen på Overclocker Cafe får denne i tillegg seriell ata, gigabit ethernet og doble DDR400-minnekanaler (i865G). AMD-versjonen har vi ikke lykkes i å få tak i noe informasjon om.

Ifølge DigiTimes regner AOpen med å selge omtrent ti tusen eksemplarer i løpet av året.

Prisen her til lands ser ut til å ligge fra tett oppunder 3000 kroner og oppover ifølge prisguiden. Les mer om XC Cube på Aopens sider.

(Kilder: DigiTimes, AOpen, Overclocker Cafe)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen