Test

AOpen i975Xa-YDG


De første ryktene om dette hovedkortet nådde våre ører i begynnelsen av januar i år. Hovedkort beregnet for mobile prosessorer er ingen stor nyhet i seg selv, men dette kortet fra AOpen har tilsynelatende en rekke spennende sider.

Blant annet finner vi Intels råeste brikkesett, og ikke noe "gammelt rask" (les: Intel 855GME) som slike hovedkort ofte har vært utstyrt med. Intel 975X er beregnet for desktop-bruk, tradisjonelt har gjerne hovedkort for mobile prosessorer benyttet brikkesett som er beregnet for nettopp slike prosessorer.

Videre er kortet i full ATX-størrelse. Dette betyr at man har betydelig bedre ekspansjonsmuligheter enn med mange andre hovedkort for mobile prosessorer. Blant annet finner er de doble PCIe x16-spor med offisiell støtte for CrossFire, og trolig mulighet for SLI - riktignok uoffisielt, via noen modifiserte drivere.

Toppen av kransekaken er at slike oppsett utvikler lite varme. Lite varme betyr mindre krav til kjøling som igjen betyr mulighet for et lavt støynivå.

Takk til AOpen som lånte oss hovedkortet til test.

AOpen i975Xa-YDG   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen