Test

AOpen Aeolus 6600 GTTilgjengeligheten på hovedkort med støtte for PCI Express (PCIe) har økt kraftig den siste tiden. Men med full utskifting av hovedkort, prosessor og minne, flyr tusenlappene ofte fort. Da er det gjerne ikke all verden igjen til skjermkort, med mindre man har vunnet i Lotto. Vi tester denne gangen AOpen Aeolus 6600GT, et kort som mange vil finne interessant, da prisene starter på rundt 1750 kr.

Kortet benytter NV43-brikken til NVIDIA, som er en rimeligere, men strippet versjon av NV40 (GeForce 6800). Med den store prisforskjellen mellom kort basert på disse brikkene, er det ikke tvil om at GeForce 6600 GT vil fremstå som aktuelt for mange. Spesielt også med tanke på at kortet støtter SLI-oppsett.

Men vil et skjermkort i denne prisklassen yte godt nok i dagens krevende spill? Vi får se om det ikke lurer noen overraskelser under det enkle, men elegante utseendet til dette kortet.

GeForce 6600 GT blir også snart tilgengelig i AGP-versjon. Forskjellen fra PCIe-versjonen er liten, ut over at AGP-versjonen krever ekstra strømtilførsel.

Takk til AOpen som lånte oss kortet for test.

AOpen Aelous 6600 GT 128 MB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen