AOL vil sette fart på mobil-chat.

Litt folkelig sagt betyr det at AOL vil ha oss til å bruke mobiltelefonen som verktøy for å tekste kjappe meldinger til hverandre (chat). I motsetning til SMS, er dette en tjeneste der du kan se hvem av vennene dine som er på nett, ikke bare på mobiltelefonen, men også på PC.

Ã…pne standarder
AOL (America On Line) vil jobbe for å tilpasse sitt program til åpne standarder, slik at brukere på ulike telefoner og i ulike nett skal kunne holde kontakten via AOLs Instant Messenger (IM).

Initiativet kan sette fart i utbredelsen av den Wireless Village-baserte IM-tjenesten Presence (IMPS), som er utviklet av Open Mobile Alliance (OMA).

Om AOL lykkes vil deres gateway-server bli kompatibel med OMAs IMPS, og du vil få samme buddyliste på mobilen som du i dag har på PC (om du bruker AOL).

Konkurranse
Det finnes allerede en rekke IM-klienter for mobiltelefoner, og flere av disse er kompatible med både AOL, ICQ og MSN. Enkelte kan du laste ned og installere på telefoner med Java, mens andre er tilpasset spesielle operativsystemer som Palm OS og Symbian.

Telefoner med Microsofts Windows Mobile har allerede IM-klienten fra MSN om bord. MSN Messenger er den klart største av de mange IM-tjenestene på Internet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen