AOL blir mobilt

AOL, som tilbyr en av verdens mest populære lynmeldingstjenester, gjør snart sin inntreden i tyskernes mobiltelefoner.

Charles Frankle, leder for AOLs Tyskland-avdeling, kunngjorde for litt siden at AOL skal lansere en egen mobiltjeneste i landet senere i år.

AOLs mobiltjeneste vil sannsynligvis innebære at mobilbrukerne kan logge seg på AOLs lynmeldingstjeneste, AOL Messenger, direkte på mobiltelefonene. Etter at de har logget seg på, kan de sende meldinger på samme måte som hvis de sitter ved PC-en.

Lynmeldingstjenester på mobiltelefonene er en voksende trend. Ved å logge deg på med et lynmeldingsprogram på mobiltelefonen, kan du sende meldinger til andre for en brøkdel av det en SMS koster. Men lynmeldingstjenestene er ikke kompatible med hverandre. Det betyr at du får ikke sendt meldinger til en AOL-konto hvis du bruker en annen lynmeldingstjeneste.

Her i Norge er det Microsofts lynmeldingstjeneste, MSN Messenger, som gjelder. Den ferske operatøren Hello bruker MSN på mobilen som salgsargument for å lokke til seg SMS-gale mobilbrukere. Du kan lese mer om Hellos abonnement i saken "Vil knuse SMS med MSN".

Men du er ikke nødt til å ha Hello-abonnement for å kunne sende MSN-meldinger fra mobiltelefonen. Det eneste du trenger å gjøre, er å laste ned en MSN-klient til telefonen din. Vi har testet en rekke MSN-klienter til mobiltelefoner, disse kan du lese mer om i testen "MSN på mobilen".

(Kilder: Digi, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen