Test AOC E2343Fi

AOCs nyeste skjerm kommer med i-dock. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

PC-skjerm med iPhone-holder skuffer

Her har AOC bommet på det meste.

PC-skjermer ha i løpet av de siste årene rast i pris. Du må ikke åpne lommeboka spesielt bredt for å få en skjerm med full HD-oppløsning som gjør en veldig god jobb til tradisjonelt PC-bruk. Samtidig har LED-teknologien gjort modellene både slankere og mer energieffektive.

Gutta bak skjermprodusenten AOC har lagt de to siste egenskapene i fokus. En rekke tynne skjermer med lavt effektforbruk har rullet av samlebåndet deres de siste årene, og flere av modellene har vunnet diverse designpriser rundt om i verden.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: AOC
Foto: AOC

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 23"
 • Oppgitt responstid: 2 ms
 • Kontrast statisk: 1000 : 1
 • Kontrast dynamisk: 20 000 000 : 1
 • Lysstyrke: 250 cd/m2
 • Oppgitt synsvinkel: 160˚ horisontalt og 170˚ vertikalt
 • Oppløsning: 1920 x 1080
 • Format: 16:9
 • Tilkoblinger: D-Sub/VGA, HDMI
 • Funksjoner: Høyttalere, iPhone-dock
 • Fysiske funksjoner: Tilt
 • Panel: TN
 • Vekt: 3,7 kg
 • Dimensjoner: 547 x 428 x 204 mm

Gjør alle begrepene deg forvirret? Ta en titt i vår skjerm-guide.

Takk til Aoc som sendte produktet til test

Om kort tid kommer en ny modell på det norske markedet; AOC E2343Fi. Den er tynn, enkel og byr på full HD-oppløsning. I fokus er imidlertid en enkel tilleggsfunksjon – skjermen har en dokkingstasjon for Apples iPhone.

Slank ramme

Skjermen byr på et bilde over 23 tommer. Selve bildepanelet som er tatt i bruk, er av TN-typen. Disse har i lang tid vært populære fordi de er billige og byr på ekstra rask responstid. I dette tilfellet bruker skjermen to millisekunder på å bytte fra grått til grått, i følge produsenten selv.

Ulempen med TN-panelet er at det gjerne byr på dårligere bildekvalitet og innsynsvinkel enn de noe dyrere IPS-panelene. AOC har imidlertid gjort ett grep her som de skal ha skryt for, og det er at bildepanelet har en matt overflate. Dette gir minimalt med refleksjoner, og vil tradisjonelt gi bedre farger.

Det hele er pakket inn i en ekstra slank ramme, selve skjermhodet måler bare to centimeter i bredden. Men det hele er plantet på en av de mest klumpete føttene vi har sett siden CRT-skjermens tid.

Vinglepetter

Selv om den er stor, gjør den ikke en veldig god jobb med å holde skjermen stabil. For E2343Fi er nemlig skikkelig vinglete og slarkete. Ikke et eneste ledd er stramt, og rister du litt i pulten står skjermen der og dirrer som en bolle gelé.

Selv om foten ikke akkurat gjør en god jobb, er det en grunn til at skjermen hviler på den. Den skal nemlig inneholde et par ekstra gode høyttalere, i følge AOC. Vi er imidlertid ikke helt enig, lydbildet har stor mangel av dype toner og generell bredde. Høyttalerne kan spille litt høyt, men ikke så høyt at de fyller et lite rom med lyd.

Utover laber lyd og slarkete ledd byr ikke foten på stort mer spennende. Den eneste fysiske innstillingsfunksjonene vi finner er muligheten til å tilte skjermhodet litt, hverken rotasjon eller høydejustering er mulig.

Strømforsyning har de heller ikke fått plass til, så her må du nøye deg med en stor ekstern klump. Vi hadde med glede takket ja til et litt tykkere skjermhode, med både høyttaler og strømforsyning integrert, fremfor det vi nå sitter med.

Ustabil på det beste

I senter av det hele står skjermens største salgsargument; en dokkingstasjon for iPhone og iPod. Teoretisk skal du kunne sette inn telefonen eller MP3-spilleren, så skal skjermen pumpe ut både lyd og bilder.

Dette kan være et spennende konsept i enkelte situasjoner, men vi er ikke helt fornøyd med hvordan funksjonen fungerer. Selve kontakten har ikke et godt grep på telefonen, og vi må dytte den litt frem og tilbake for å i det hele tatt få kontakt.

Når det først har skjedd spiller skjermfoten av lyd som en hvilken som helst høytteler, på en enkel og grei måte – frem til telefonen mister kontakt, og alt blir avbrutt.

Starter du en bildekarusell på telefonen, vil denne vises direkte på skjermen. Du kan imidlertid ikke selv bla manuelt i galleriet, da forsvinner bildet på skjermen. Samtidig blir bildene som overføres til skjermen av en eller annen grunn langt dårligere enn det som vises på telefonen, bildene blir rett og slett strukket så mye at alt av detaljer forsvinner.

Kontakten fungerer også som en ladestasjon. Videre vil den også fungere som en vanlig USB-kabel fra Apple, som lar deg synkronisere både telefon og MP3-spiller mot iTunes.

Nå er det slik at skjermen støtter Apples 30-pins-kontakt. Men en rekke sterke rykter peker til at den nye iPhone 5, som etter all sannsynlighet kommer om få dager, får en helt ny kontakt. Skjermen vil derfor kun støtte dagens telefoner og MP3-spillere, og ikke det som kommer.

Med andre ord er vi på ingen måte fornøyd med Apple-funksjonaliteten til denne skjermen. Men, du kan jo fortsatt bruke den som en helt vanlig PC-skjerm, via HDMI- eller VGA-tilkoblingen.

Bla om til neste side, så sjekker vi bildekvaliteten »

AOC E2343Fi   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen