TEST: AOC E2251FWU

Test AOC E2251FWU

(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Denne PC-skjermen kan du ta med i ryggsekken

Trenger bare USB-kabel for å fungere.

AOC E2251FWU er en PC-skjerm i sin enkleste form, og i sin helt egen klasse. Det eneste den tar i bruk for å gi deg bilde er en tradisjonell USB-kabel, noe særs få kan skilte med. Ideen kan være god, men vi føler ikke at AOC kommer helt i land.

Vi sliter med å se akkurat hvem som kan ha bruk for en slik skjerm.Den sikter seg inn på deg som vil ha med deg en skjerm på farten, dra den opp av sekken, koble inn én USB-kabel med to kontakter, vise en rask presentasjon på møterommet og dra videre.

Alternativt kan den gi maskiner med få skjermutganger ekstra muligheter, nettopp fordi bildet overføres via USB og ikke de tradisjonelle tilkoblingene.

Ikke for de kresne

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

For slikt bruk fungerer skjermen godt, så lenge du ikke stiller store krav til bildekvalitet eller lysstyrke – noe mange ikke gjør. Men hvis du er ute etter noe som er enkelt å ta med på farten, kommer du vel like langt med en billig projekter som kaster bildet rett på veggen?

Med full HD-oppløsning spredd over sine 21,5 tommer fremstår bildet som skarpt, spesielt når tekst vises på lyse overflater. Men bildekvaliteten ellers henger ikke helt med. Med sin lave lysstyrke mister fargene kraft og glød, samtidig som både sort og hvit fremstår som henholdsvis for lys og for mørk, uten den dybden eller steriliteten de fortjener.

Koster for mye

Laber bildekvalitet kan riktig nok aksepteres om både funksjon og pris tilsier det, men akkurat her føler vi ikke at AOC kommer helt i land. Skjermen koster rundt 1400 kroner, og blir da raskt utkonkurrert av flere TN-baserte skjermer der ute. Det eneste du da står igjen med er egentlig USB-funksjonaliteten, og den har et par mangler.

Treig overføring med USB

For selv om bildekvaliteten kan aksepteres, opplever vi tidvis at for eksempel filmer hakker og går tregt, rett og slett fordi bildet ikke mates raskt nok over til skjermen via USB-kabelen. Dette var bare et problem under spilling vår Windows-maskin, men på en Mac gikk det tregt uansett hva vi gjorde.

Det er ikke nødvendigvis skjermen til AOC som er problemet her, det er USB-teknologien som i dag ikke strekker helt til for slikt bruk. Når det er sagt er det veldig enkelt å sette opp skjermen, du kobler den bare til maskinen så installerer den på egenhånd driveren som trengs.

Alt i alt er AOC E2251FWU en skjerm som fungerer helt fint for sin lille nisje, men det strekker seg ikke noe lenger en det. Ser du at du kan ha behov for en slik skjerm basert på det vi har sagt i dag skal vi ikke stoppe deg, men på generelt grunnlag er det ikke et kjøp vi vil anbefale.

+ Skarpt bilde
+ Enkelt oppsett
+ Til sitt bruk kan bildekvaliteten være god nok

- Få justeringsmuligheter
- Foten gir bare tilt, ikke rotasjon, piviot eller høydejustering
- Kan gi hakkete bilde
- Tidvis laber bildekvalitet

Vil du vite mer?
Les hele testen av AOC E2251FWU på Hardware.no »

AOC E2251FWU

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen