AOC' USB-skjerm er enkel å ta med seg fra møterom til møterom.

Test AOC E2251FWU

AOC' USB-skjerm er enkel å ta med seg fra møterom til møterom. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Denne PC-skjermen kan du ta med i ryggsekken

Trenger bare USB-kabel for å fungere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PC-skjermer fra taiwanske AOC er sjelden vare her på berget, men de kan by på en rekke spennende modeller. En av dem er den nye USB-skjermen E2251FWU. Dette er en tynn og lett skjerm på 21,5 tommer, med et par ekstra triks i ermet.

For i motsetning til majoriteten av PC-skjermene der ute er denne såre enkel. Det eneste du kobler til den er en USB-kabel, og det er det. Via denne får den både bilde og strøm.

Den kommer helt uten menyer og andre innstillinger, her skal du bare koble i USB-kabelen og være klar til aksjon. Utover dette kan skjermen stå på bordet helt på egenhånd, uten en stor fot.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 21,5"
 • Oppgitt responstid: 5 ms
 • Kontrast statisk: 800:1
 • Kontrast dynamisk: -
 • Lysstyrke: 150 cd/m2
 • Oppgitt synsvinkel: 170˚ horisontalt og 160˚ vertikalt
 • Oppløsning: 1920 x 1080
 • Format: 16:9
 • Frekvens: 60 Hz
 • Tilkoblinger: USB
 • Garanti: 3 års bytte
 • Funksjoner: Ingen ekstrafunksjoner
 • Fysiske funksjoner: Tilt
 • Panel: TN
 • Vekt: 2,65 kg
 • Dimensjoner: 512 x 389 x 194 mm

Gjør alle begrepene deg forvirret? Ta en titt i vår skjerm-guide.

Takk til AOC som sendte produktet til test

Bruksområdet er snevert, men konkret. Trenger du å ta med deg en skjerm ut på tur, om du for eksempel drar fra møterom til møterom og ikke alltid har en projektor tilgjengelig, skal dette være produktet. Plugg i, og alt er i gang.

Vi har testet hvor godt dette faktisk fungerer i praksis.

Lavt strømforbruk er nøkkelen

At skjermen kan holdes i live ved hjelp av en eneste USB-kabel er spennende nok i seg selv. En USB-kabel kan nemlig ikke levere spesielt mye strøm, faktisk bare 2,5 watt.

For å få til dette har AOC tatt en rekke grep. For det første får skjermen teknisk sett strøm fra to USB-kontakter, selv om de leveres via én kabel. Det gjør at skjermen teoretisk kan trekke opp mot fem watt – noe som fortsatt er veldig lite.

For å holde strømforbruket så lavt er det tatt i bruk LED-belysning, en teknologi som har et veldig lavt strømforbruk. Samtidig har AOC redusert sulten etter strøm ved å holde både kontraster og lysstyrken til et minimum.

Produsenten selv hevder skjermen skal trekke 10 watt under bruk, altså dobbelt så mye som den teoretisk kan hente fra USB-kontaktene. Nøyaktig hva AOC har tenkt her for å få dette til å gå opp vet ikke vi, men det fungerer.

Faktisk har vi nå brukt skjermen i lang tid med bare én USB-kontakt koblet til, ikke to. Og det fungerer uten problem. Skjermen har inngang for en egen 5 V-strømforsyning, men dette følger ikke med.

Slank og lett

Skjermen er i stor grad konstruert av plast hele veien. Den er slank, ser vi bort i fra selve fotfestet er den bare en drøy centimeter tykk. Vekten ligger på drøyt 2,5 kilogram, omtrent det samme som en vanlig bærbar maskin.

Selv om konstruksjonen i stor grad består av plast, er den solid. Om du virkelig tar tak og konsekvent vrir og vender på den er den mer tøyelig enn skjermer flest. Under bruk merker du fint lite til dette.

Det skal også legges til at sidekantene rundt bildepanelet er av den slanke sorten. Med 1,6 centimeter på hver side blir ikke gapet stort om du setter flere skjermer inntil hverandre.

Skjermen har i praksis to forskjellige måter den kan stå på. Den ene er at selve skjermhodet kan stå på egne ben. Den lener seg på en liten arm i bakkant, og gummiknotter på undersiden sørger for at den ikke sklir. Selv dette enkle oppsettet gjør at skjermen står veldig støtt på bordet, men foruten litt tilting har du få reguleringsmuligheter.

Alternativet er at du klemmer på en liten medfølgende fot, for å løfte skjermen over pulten. Denne byr hverken på rotasjon, piviot eller høydejustering, men gir deg litt bedre muligheter til å tilte skjermen. Den er på ingen måte stødig, og selv litt hamring på tastaturet får skjermen til å svaie.

Lav lysstyrke

E2251FWU er basert på et TN-panel, et bildepanel som er brukt mye de siste årene. Disse er billige og byr på en god responstid, men sliter typisk med innsynsvinkel og klarer ikke å levere den beste bildekvaliteten.

På papiret skal skjermen ha en lysstyrke på magre 150 nits, noe som er omtrent halvparten av normalen på 250 – 350 nits. Det gjør at skjermen ikke kan levere det klareste bildet når det er mye lys i rommet. Heldigvis har AOC valgt en matt overflate på panelet, noe som hindrer refleksjoner.

Den matte overflaten er nok også grunnen til at kontrasten ikke er den beste, kun 800:1 statisk er det produsenten oppgir.

Utover dette stiller den 21,5 tommer store skjermen med full HD-oppløsning, altså 1920 x 1080 piksler. Innsynsvinkelen er helt grei vertikalt, men 160˚ horisontalt synes vi er litt magert.

Driver inkludert

Skjermen er satt sammen slik at du kan ta den under armen og koble den til en hvilken som helst Mac- eller Windows-maskin med to USB-porter. Dette kan bli litt vrient på nye ultrabook-modeller der USB-kontaktene gjerne står på hver sin side av maskinen, men utover det skal dette gå helt fint.

For å få bildet ut til skjermen via USB-standarden trenger du en driver fra DisplayLink. Denne ligger lagret i selve skjermen, så første gang du kobler den til vil den automatisk installeres på din Windows-maskin. Enkelt og greit, men du er avhengig av å ha en annen skjerm koblet opp på dette tidspunktet, for å godkjenne lisensavtalen.

Bruker du Mac må du manuelt hente ned driveren fra AOCs hjemmesider.

Det skal også legges til at skjermen ikke har en eneste knapp eller meny – akkurat som Apples Thunderbolt Display.

Bli med over til neste side, så sjekker vi hvilken bildekvalitet denne skjermen kan levere »

AOC E2251FWU

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen