Antivirus uten oppdateringer

Som vi har skrevet om tidligere er det stor ståhei i antivirusbransjen nå som Microsoft har sluppet løs sin egen lille antiviruspakke kalt Microsoft Security Essentials. Ikke fordi den er mye bedre på å stoppe virusangrep enn konkurrentene (selv om den nylig gjorde det bra i en uavhengig test), men fordi den er liten, enkel og ikke minst helt gratis.

Microsofts inntog på dette markedet har fått noen av de mer etablerte aktørene å revurdere strategien, og kommer også Panda Security med det nylanserte Panda Cloud Antivirus inn.

Bruker nettskyen
Hvis du ikke er fortrolig med begrepet cloud computing, eller nettskyen som det pleier å kalles på norsk, er du på ingen måte alene. Selv de såkalte ekspertene er uenige om hvordan nettskyen skal defineres, eller om det er et begrep vi trenger i det hele tatt. Vi velger å være litt freidige og sier det i praksis bare er en litt diffus måte å si Internett på - eller rettere sagt nettjenester.

Ubredelsen av bredbånd har gjort at vi i større og større grad bruker ressurser fra nettet i form av blant annet lagringsplass og datakraft, uten at vi egentlig bryr oss om hvilke servere som brukes til dette. Det blir da fristende å illustrere dette "der ute et sted" som en plass vi vet finnes men ikke kan se tydelig - altså nettskyen.

Panda Cloud Antivirus bruker nettet/skyen på flere måter, og sentralt står sikkerhetsplattformen de kaller Collective Intelligence (CI). Denne består av en rekke servere der alle antivirussignaturene blir lagret. I tillegg tar de imot informasjon fra alle brukerne som gjør at de kjapt kan oppdage og lage signaturer for nye virus - dette er nå vanlig for flere av aktørene i denne bransjen.Det spesielle med dette antivirusprogrammet er at du ikke trenger å laste ned antivirussignaturene til din datamaskin. I stedet vil Cloud Antivirus heller laste opp informasjon om filene dine til en CI-server slik at skanningen etter virus i praksis skjer i nettskyen. Den store fordelen er at signaturene da alltid er helt oppdaterte.

Ulempen er at du trenger bredbånd for at Cloud Antivirus skal fungere optimalt, men signaturene til de vanligste truslene i omløp skal også lagres lokalt på datamaskinen din slik at du har grunnleggende beskyttelse uten nettilgang også.

Kommet godt ut
Nå har vi ikke kjørt noen test av Panda Cloud Antivirus selv, men det er det andre som har gjort. I en fersk test av PC Magazine ble den stemplet som Editor's Choice, og PCWorld ga den meget gode skussmål da de testet betaversjonen i høst.

I motsetning til andre antiviruspakker fra Panda er Cloud Antivirus også gratis. Mer info og lenke til nedlasting finner du på programmets hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen