Antivirus lite effektive

Alternativ tekst mangler

En fersk undersøkelse, gjennomført av Australian Computer Emergency Response Team (AusCERT), slår fast at populære antivirusprogrammer er svært lite effektive. Konklusjonen er at rundt 80 prosent av skadelige programmer ikke blir oppdaget.

Graham Ingram fra AusCERT skal ha presentert resultatet av undersøkelsen på et møte arrangert av sikkerhetsselskapet Messagelabs i Sydney i går.

Ingram ønsket ikke å oppgi hvilke antivirusprogrammer som er dårligere enn andre, men konkluderer med at det er populariteten av programmene som gjør dem mer sårbare. Forklaringen, mener Ingram, er at forfattere av skadelige programmer og virus bruker de mest populære antivirusprogrammene for å teste de ut på.

De skadelige programmene blir testet på antivirusprogrammene, og deretter justert på en slik måte at programmene (virusene) unngår å bli oppdaget. Av den grunn kan faktisk mindre populære antivirusprogrammer kunne oppdage flere skadelige programmer, men også disse oppdager kun 60% av alle skadelige programmer og virus, ifølge undersøkelsen.

(Kilde: ZDNet Australia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen