Antivirus ikke Vista-klare

Alternativ tekst mangler
McAfee støtter Vista

Som mange sikkert har fått med seg lanserte Microsoft nylig Windows Vista for bedrifter. Utvilsomt en milepel for Microsoft, men bekymringsfullt er det at kun én av de store utviklerne av antivirus er klar med en løsning for Vista.

Store produsenter som Symantec, Trend Micro og CA driver fortsatt med utvikling av sikkerhetsløsninger som er tilpasset Windows Vista. McAfee er den eneste leverandøren som er klar med sine produkter. Produktene McAfee VirusScan Enterprise 8.5 og McAfee AntiSpyware Enterprise 8.5 støtter Vista, og skal være leveringsklare.

Dette skal være en av de viktigste grunnene til at Microsoft ikke opplevde et rush av bedrifter som ønsket å oppgradere til Windows Vista på lanseringsdagen i uken som var.

Symantec vil trolig slippe en Vista-klar AntiVirus Corporate Edition mot slutten av desember. Trend Micro kommer sannsynligvis med en ny versjon av OfficeScan i første halvdel av 2007. Et oppdatert sikkerhetsprodukt fra CA ventes i februar.

AVG redningen?

Likevel finnes det andre og mindre kjente virus-løsninger som støtter Vista, bl.a. AVG versjon 7.5. AVG har blitt svært populært blant hjemmebrukerne og kan lastes ned i en helt gratis versjon.

Windows Live OneCare

Microsoft har utviklet en egen antivirusskanner i Windows Live OneCare. Løsningen finnes også som en nedlastbar programvare.

Programvaregiganten har valgt å ikke ha antivirusskanneren innebygd i Vista slik at brukerne selv skal kunne velge skanner.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen