Antivirus fra Microsoft

Microsoft har i løpet av de to siste årene drevet med utvikling av en ny sikkerhetspakke. De skal nå starte med betatesting av pakken. Den skal være klar for vanlige brukere mot slutten av året. Pakken har hatt ulike navn igjennom utviklingsprosessen, blant annet PC Satisfaction Trials og A1. Det virker nå som det endelige navnet blir Windows OneCare.

Windows OneCare skal inneholde antivirus, antispionprogram, toveis brannmur og generell sikkerhets- og helsesjekk av Windows. Prisen for pakken er usikker, men ifølge Microsoft skal prisen være konkurransedyktig med lignende produkter fra selskaper som Symantec, McAfee og Trend Micro.

Det er antatt at potensielle kjøpere av denne pakken er brukere som ikke bruker tredjepart antivirusprogramvare i dag, og dem er det ganske mange av.

Microsofts antivirusprogram skal være et egenutviklet program, men er basert på en innkjøpt teknologi fra selskapet GeCAD som har lagd antivirusprogrammet RAV. Antispionprogrammet skal være Microsoft sitt eget program, og oppryddingsprogrammet skal være utviklet fra et program som er kjøpt fra utvikleren Giant Company Software i desember.

Windows OneCare skal ha følgende funksjoner:

  • Et antivirusprogram som overvåker PCen kontinuerlig. Et antispionprogram. Toveis brannmur.

  • Automatisk sikkerhetskopiering av filer. Disse skal kunne gjenopprettes hvis de for eksempel blir slettet ved et uhell.

  • En mulighet for automatisk opprydding i Windows, diskdefragmentering og filreperasjon.

  • Helsesjekk av PCen. Brukere skal få varsel om tilgjengelige sikkerhetsoppdateringer.

Kilde: eweek.com, betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen