Antidote

Når man hører på Antidote skjønner man fort hvorfor de stakk av med seieren på Zoom Urørt i Stavanger fem år tilbake i tid. Makan til velplassert mønsterfremføring innenfor denne sjangeren i Norge skal man lete lenge etter. At det vanskelige andrealbumet skulle bli så godt mottatt som Antidote jo har blitt, var ikke forventet. Derfor er det så absolutt på sin plass at også Kulturo skriver noen ord om Lowdowns oppfølger til Unkown fra 2003, selv om skolopender og orm på glass har prydet toppselgerhyllene i våre største platebutikker noen uker nå.

Lowdown stakk som nevnt av med seieren i zoomkonkurransen i 2001, men bandet, fra Klepp like ved Bryne, har eksistert siden 1997. Riktignok endret de sin besetning i 2002, og det har medvirket til en gradvis kvalitetsøkning og modning hinsides all forventning. Det er de tekniske ferdighetene som overrasker mest, for når det kommer til kreativitet og originalitet har vi hørt det meste før. Sistnevnte faktor trenger så absolutt ikke å være negativt, for det er nok av folk der ute som foretrekker en gjennomført stilart hvor alle kjennetegn er til stede.

Trash og death, hånd i hånd

Lowdown er, som så mange moderne metal-band i vår verden, vanskelige å definere. De våger å veksle mellom sjangere, noe som gir dem et unikt lydbilde. Det blir som at en blandingshund ikke ligner på noen andre hunder, men allikevel har alle kjennetegnene. Nymotens thrash er en gren å feste dem på, med markant death metal-stil, særlig på vokal og rytme. Noen liker også å kalle det for en hybrid-metal core, for å gi en enkel og dekkende forklaring på hele spekteret deres.

Bandfoto

Disse gutta er kjent for å gi absolutt alt de har på hver eneste konsert

Man kan ikke legge skjul på at dette er musikk for spesielt interesserte. Musikken er lite radiovennlig, og hører hjemme på alternative sendingsskjema. Samtidig er de kanskje en inngangsbillet til nye opplevelser. Folk som er interesserte i å utvide sin horisont bør ikke la Antidote gå urørt hen. Kjøp den, lytt gjennom et par ganger, og gi den heller i gave til en venn hvis platen ikke faller i smak.

De sterkeste låtene er uten tvil "Inside Revelations", en åpning verdig et hvert album av dette slaget, den brutale men til tider rolige "Stick it in", og det fantastiske avslutningssporet "Imperfection (The Bleeding Source)". Sistnevnte er utrolig dynamisk med mange herlige overganger, og låta har også de mest melodiøse sekvensene på plata.

Konklusjon

Lowdown er et modnet band som har funnet sin nisje. Selv om de ikke er smalere - eller bredere for den saks skyld - enn at de kan sidestilles med de fleste andre band innen samme sjangerspekter, har de et trykk og en presisjon som så absolutt gir dem en fordel på studioalbum så som på konsertscenen. Dette er uten tvil et av de større norske metal-albumene fra i år, og obligatorisk for deg som har sansen for slik musikk.

Lowdown Antidote

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen