Anti-virus for Symbian

Bilde - Virus i forstørrelsesglass

Symbian-telefoner blir stadig mer populære, og dermed mer attraktiver for personer som programmerer plagsomme virus. Problemet kan i tillegg være større på telefoner med dette operativsystemet.

Det er mulig å lage virus til telefoner med Symbian operativsystem som gjør mye skade, sier eksperter. Av relativt harmløse ting kan det for eksempel sende SMS som 'spam', slette adresseboka, permanent ødelegge simkortet eller sende tilfeldige bilder fra telefonen din til personer på adresselista. I tillegg har vi allerede sett et virus som tapper Symbian-telefoner for strøm.

Det er også mulig å produsere virus som treffer deg rett i lommeboka ved å for eksempel ved å utføre en veldig dyr oppringing eller registrere dyre gebyrer. Et antivirus-program kan derfor i stor grad være en nødvendighet. Virusene spres foreløpig kun over Blåtann, så hvis du ikke bruker denne teknologien er du så langt trygg.

Simworks har produsert et program som skal beskytte deg fra den slags skumle programmerings-ugjerninger. Som en ulikhet fra andre produkter opererer denne programvaren på mobiltelefonen istedenfor fra en PC. Du vil da være beskyttet hele tiden, og programmet kan avsøke virus når som helst.

Du kan sette produktet til å skanne etter virus automatisk når dette er ønsket. Du kan også skanne manuellt. Simworks vil også komme med jevnlige oppdateringer for virusprogrammet, som i de 12 første månedene skal være gratis. Forøvrig vil vi ikke se mange oppdateringer med det første, men de vil komme hyppigere så snart virus-programmererne får fart på seg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen