Flaggskipkabinett: Antec S10.
Flaggskipkabinett: Antec S10. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Antecs nye fulltårnskabinett koster flesk

Har system med separate kamre og skal passe inn overalt.

Taipei/Tek.no: Gode, gamle Antec har lagd en god del gode og interessante kabinetter opp gjennom tidene – hvem husker vel ikke klassiske Antec P180 – men de siste årene har konkurransen på kabinettfronten vært langt hardere, og trykket fra Antec litt lavere.

Likevel holder selskapet stand, og på årets Computex-messe i Taiwan gjorde de også et stort nummer ut av sitt kommende kabinett S10. S står i dette tilfellet for Signature Series, og S10 er således det første medlemmet i en helt ny kabinettfamilie.

Det er god plass til komponenter og kjøling i S10.
Det er god plass til komponenter og kjøling i S10. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Antec S10 er ingen småtass – dette fulltårnskabinettet er også ment å være selveste flaggskipet i den nye serien. Høyden er på drøye 60 centimeter og vekten er på knappe atten kilogram. Det er altså en relativt stor og solid sak vi snakker om.

Senere skal det etter planen komme tilsvarende S-kabinetter i mindre størrelse, ble vi fortalt.

Selv om S10 er ganske fremtredende rent fysisk, har den også en ganke smal og elegant design – Antec mener dette kabinettet fint skal kunne gli inn hvor som helst, også i stua. Vi tror det siste kommer helt an på hva slags personer man bor sammen med.

Antec S10 må jo nødvendigvis stå fremme, og kan ikke gjemmes bort i en stor TV-benk som muligens kan være tilfelle med en Corsair Bulldog.

Tre adskilte kamre

Antec S10 har to hengslede dører på hver side. De fremre åpner for brønnplassene, de store bak for hovedkammeret og PSU-kammeret.
Antec S10 har to hengslede dører på hver side. De fremre åpner for brønnplassene, de store bak for hovedkammeret og PSU-kammeret. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Ved siden av den rene stilen i mørk aluminium, er ett av Antecs store salgspunkter at S10 er bygd opp av tre kamre, eller tre termiske soner om du vil. Den fremste delen – som er ment å holde harddiskene – er separert fra hovedkammeret der hovedkort, komponenter og kjøleløsningene sitter.

Helt nederst i kabinettet finner vi plass til strømforsyningen, også dette er adskilt fra hovedkammeret.

Antec S10 kan dyttes fullt med det meste av det du skulle trenge. Det tar opp til XL-ATX-hovedkort og har fjorten brønneplasser – seks for 3,5-tommere og åtte for 2,5-tommere. Vil du kjøre fire grafikkort i SLI? Antec S10 skal klare brasene.

Antec S10G. G står for glass.
Antec S10G. G står for glass. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

For vannkjøling har S10 plass til en 240/280 millimeter stor radiator i toppen, 240/280/360 mm i midten/front og en på 120 mm bak.

Men Antec S10 er ikke bare stort, det er også dyrt. Vi ble forespeilet en pris rundt 600 euro når den kommer på markedet senere i år.

Modellen vil også komme i en versjon med mørke glassdører – et alternativ vi faktisk syntes var sprekere enn med de vanlige aluminiumsdørene. Denne vil få betegnelsen S10G og skal slippes klar et par måneder etter den vanlige G10. Prisen vil være den samme.

Antec The Crown

Antec The Crown.
Antec The Crown. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Antec hadde selvfølgelig også en rekke andre kabinetter stående utstilt, men ved siden av S10 var det vel egentlig bare ett som virkelig stod ut i mengden – et mellomstort og gullfarget kabinett med vinduer: Antec The Crown.

Antecs representant kunne uheldigvis ikke fortelle oss noe om dette kabinettet – så vi snakker nok om en prototype – som innvendig var satt opp med et Mini-ITX-hovedkort på tvers. Prosessor og grafikkort var satt opp med vannkjøling. men

Vi vet ikke om The Crown noensinne vil komme på markedet, men må innrømme at vi gjerne kunne hatt en slik stående på kontorpulten.

Gira på PC-kasser?
Dette er ett av de drøyeste kabinettene vi har sett >>>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen