– En av fire mobiler vil ha «force touch»-skjerm
(Bilde: Ryan McLeod)

– En av fire mobiler vil ha «force touch»-skjerm

Analytikere tror at Apples 3D Touch-teknologi bare er begynnelsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av de nye mobilteknologiene som har begynt å gjøre seg gjeldende den siste tiden er de trykksensitive skjermene, først og fremst i form av Apples 3D Touch. Om vi skal tro ekspertene kan denne teknologien snart bli langt mer vanlig.

Analytikere hos markedsforskningsselskapet IHS beregner nemlig at de trykkfølsomme skjermene vil dukke opp i så mye som én fjerdedel, eller mer spesifikt 24 prosent, av nye mobiltelefoner i 2016.

Mange kaster seg på

Ifølge IHS har Apples satsing på Force Touch i smartklokken Apple Watch og den noe mer avanserte 3D Touch-løsningen vi finner i iPhone 6S startet et kappløp blant andre produsenter om å produsere sine egne varianter av teknologien.

Den trykkfølsomme teknologien i iPhone 6S og 6S Plus vil avstedkomme mange flere, tilsvarende løsningerm ifølge analytikerne.
Den trykkfølsomme teknologien i iPhone 6S og 6S Plus vil avstedkomme mange flere, tilsvarende løsningerm ifølge analytikerne. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tidligere har det blant annet kommet frem at Samsung planlegger en 3D Touch-konkurrent kalt «ClearForce», som ifølge ryktene vil dukke opp i Galaxy S7. I tillegg har også kinesiske Huawei lansert en tilsvarende teknologi som byr på en form for trinnløs trykkfølsomhet.

IHS peker på at produksjonen av de trykkfølsomme brikkene er i ferd med å bli trappet kraftig opp hos flere aktører. Som et resultat tror selskapet at salget av slik moduler vil øke med 317 prosent i 2016 sammenlignet med i år, til et samlet antall på 461 millioner.

Fortsette å øke

Deretter tror selskapet at økningen vil gå noe tregere, men fremdeles være ganske betydelig. I 2020 beregner analytikerne at antallet trykksensitive brikker som sender til produsentene vil ligge på rundt 900 millioner.

Hvorvidt disse optimistiske spådommene faktisk slår til gjenstår selvsagt å se, og avhenger av om folk ser nytteverdien. Da vi prøvde 3D Touch-teknologien i forbindelse med iPhone 6S-testen konkluderte vi imidlertid med at teknologien er enkel å bruke, og spesielt artig i spill.

Det har allerede kommet en del apper som utnytter 3D Touch: Googles nettleser Chrome er én av dem »

(Via Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen