Anser MP3 over radio


Griffins iTrip radiosender er blant det mest populære tilbehøret til Apples iPod

Radiosendere har lenge vært blant det hippeste tilbehøret for amerikanske eiere av MP3-spillere. Ved å plugge til en sender kan man enkelt sende musikken til en radio som står i nærheten, slik at man slipper å styre med kabler og tilplugging når man skal høre musikk på anlegget eller i bilen.

Man velger en radiofrekvens som musikken skal spille på. Siden kan man stille seg inn på denne frekvensen med en vanlig FM-radio, så lenge den befinner seg innen en radius på 0,5 - 1 meter fra senderen.

Her i Europa har det hittil ikke vært lov å selge slikt utstyr. Lovene i de fleste europeiske land forbyr nemlig salg av utstyr med innebygget sender av radiosignaler. Dermed har eiere av MP3-spillere stått uten mulighet til å kjøpe seg radiosendere.

Nå kan det imidlertid se ut som om det kan komme en lovendring. Det norske Post- og Teletilsynet har denne sommeren testet forskjellige radiosendere for MP3-spillere for å se hvilke forstyrrelser de skaper.

Hittil er resultatene lovende. Man har sett at signalet kun forstyrrer andre FM-stasjoner på samme frekvens så lenge spilleren er nærmere enn en halv meter fra antennen. Ytterligere testing skal avsløre om senderene forstyrrer vanlig radio i avsidesliggende områder med svake radiosignaler.

Dersom tilsynet kommer frem til at radiosendere skal tillates, kan det ta sin tid før foreskriftene vil kunne endres. Man vil imidlertid ikke lenger prioritere å håndheve forbudet - forskiften blir dermed en såkalt "sovende lov".

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen