Ansatte kutter kablene

Et stadig økende problem er at frustrerte ansatte tar saken i egne hender og installerer "gjør-det-selv"-WLAN på arbeidsplassen. Dette kan føre til åpne nett, noe som innebærer en stor sikkerhetsrisiko for bedriften.

På en IT-sikkerhetskonferanse som fant sted i London i går, uttalte John Girard fra Gartner Research følgende: "Organisations must make sure that employees or hackers do not install unauthorised wireless APs on their networks and that their APs are configured securely".

Jevnlig sjekk
For å unngå dette problemet anbefaler Ken Parker i sikkerhetsbedriften AirDefense at man sjekker bedriftens "luftrom" med jevne mellomrom.

Parker fortalte videre om at organisasjoner som tar sikkerhet på alvor: "...must have the ability to control their airspace using a technique of passive scanning of all wireless channels and have termination [of connection] ability should the need arise".

Dette kan ifølge Parker gjøres på to ulike måter: Den rimeligste, men samtidig minst effektive måten, er å gå til innkjøp av en håndholdt trådløs "sniffer".

Det beste, men dyreste alternativet, er å installere sensorer som oppdager eventuelle forsøk på innbrudd (som AirDefense selv leverer løsninger for).

Nye utfordringer
Med fremveksten av trådløse nettverk har IT-avdelinger fått nye sikkerhetsutfordringer. Den mest brukte sikkerhetsstandarden for trådløse nettverk, WEP (Wired Equivalent Privacy), viser seg å være for svak.

WPA
Den nye WPA-standarden fra WiFi-alliansen forsøker å gjøre noe med dette. Utfordringen ligger i at det ikke er god nok tilgjengelighet på utstyr som støtter WPA. Dette jobber de ulike trådløse produsentene nå med. En annen, og atskillig større utfordring, er at IT-ansvarlige faktisk må ta funksjonen i bruk.

Inntil videre kan imidlertid mange nyte godt av bedrifters manglende sikring av trådløse nettverk.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen