Anrop fra Mount Everest

Det er ikke fordi han skal rope inn i mobilen sin at dette blir en høy samtale, selv om det for alt vi vet kanskje blir en del av opplevelsen.

Høyden i ”verdens høyeste mobilsamtale” refererer selvsagt til høyden over havet, sånn omtrent 8848 meter – fra toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest.

Basestasjon i Kina

Det har aldri vært gjennomført samtaler fra toppen av fjellet før, men fjellklatrer Rod Baber er sterk i troen.

– Det er ingen grunn til at det ikke skal gå, sier han til BBC.

Grunnen til at det i det hele tatt er mulig å leke med tanken, er at Kina har satt opp en basestasjon som har fri sikt til nordsiden av fjelltoppen. Dermed skal det være mobildekning på toppen av fjellet.

Motorola sponser

Baber sponses av Motorola som har utstyrt ham med en mobiltelefon som, forhåpentlig for dem, skal tåle de ekstreme forholdene på nesten ni kilometers høyde.

Meningen er han både skal sende en SMS og foreta en kort samtale fra toppen i løpet av kvarteret han har til rådighet på jordklodens absolutte toppunkt. Forsøket skal finne sted i slutten av mai.

Vi andre kan bare forestille oss hvilken glede det må være å dra fram tommeltotten og forfatte en fyndig tekstmelding mens vi hiver etter pusten i det oksygenfattige og iskalde Himalaya.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen