Test

Another Life

Shining Fury ble dannet i 2001, og har et album fra 2004 bak seg. Etter litt utskiftning av bandmedlemmer ble arbeidet med oppfølgeren "Another Life" påbegynt. Bandet satser her på en aggressiv og hard sound dominert av tunge gitarer og doble basstrommer, uten å miste melodifølelsen i prosessen.

Dystert og desperat

Coverbildet har et dystert fargeskjær og er en slags collage som blant annet viser en samling sprøyter og nåler sammen med et bilde av en eldre mann og ei yngre jente. Ifølge gitaristen Federico Accardo skal konseptet bak coveret være at mannen på bildet plages av demoner fra fortida, representert ved jenta. For å unnslippe demonene må han konfrontere problemene fra fortida. Nå er ikke dette ei konseptplate totalt sett, men bildet setter uansett standarden stemningsmessig, og fungerer fint sammen med musikken, som er tung, hardtslående og smådyster.

Shining Fury bruker ikke keyboards på "Another Life", noe de også er glade i å framheve i intervjuer. Albumet får dermed et tungt og hardtslående lydbilde dominert av minimum to gitarstemmer, sammen med intensiv tromming. Pompøsiteten er der, men i en noe dempet form. De symfoniske og overpompøse arrangementene som man er vant til fra blant annet landsmennene Rhapsody er bortimot fraværende, og det er mer nærliggende å sammenligne med band som Iced Earth og til dels Hammerfall. Der Rhapsody er glade og Iced Earth er sinte, er Shining Fury faktisk mest klagende og fortvilte, noe som blant annet er tydelig på "Together". Stemningen varierer mellom dyster, som på "The Haunting", og mer eller mindre desperat, som på "Eternal Fight".

Dominant tromming

"Shining Fury" kan sine saker og er dyktige musikere. Riffene er av tradisjonell heavy metal-art, ikke spesielt kreative, men jevnt over av brukbar kvalitet. Gitarsoloene levner ingen tvil om teknisk dyktighet blant de to gitaristene, selv om de på enkelte låter kan virke litt ufokuserte og tilfeldige. Vokalisten Francesco Neretti har et stort register som han ikke vegrer seg for å bruke og trommisen får vist hvor fort han kan spille på doble basstrommer. Skal man sette fingeren på et generelt problem for albumet, henger det sammen med nettopp basstromminga. Med det heseblesende tempoet som litt for ofte driver låtene fremover har trommene en tendens til å bli litt for dominante. Dette gjør lydbildet i overkant brutalt, tungt og buldrende. Nå krever jo for så vidt sjangeren denne typen tromming, men Shining Fury kunne ha tjent på å tone det hele ned en smule, og i tillegg vist litt større evne til å variere takt og tempo. Dette gjør de blant annet på "Dr Jekyll & Mr Hyde", som skiller seg positivt ut. Det samme gjør "The Haunting", selv med intensiv basstromming.

Som avslutning kliner bandet til med en planking av Deep Purple sin "Highway Star". Dette takler bandet helt greit, og leverer sin versjon av denne klassikeren uten de store overraskelser. Med unntak av de doble basstrommene de får pressa inn mot slutten selvsagt...

Konklusjon

Generelt sett er ikke power metal sjangeren som gir mest rom for nyskapning. Revolusjonerende nye ting presenterer heller ikke Shining Fury, men de har klart å lage ei plate med flere godkjente låter, som setter seg etter noen gjennomlyttinger. Ønsker man seg dermed ei plate med klassisk power metal, er ikke "Another Life" det dummeste valget man kan gjøre.

Shining Fury Another Life   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen