Anonymous angrepet av sine egne

Et tidligere Anonymous-medlem har snudd seg mot sine egne, melder flere IT-medier.

Ryan

Anonymous opplyser på sin egen side, at et tidligere medlem, angrep og tok over siden AnonOps.ru og AnonOps.net. Hackeren, som går under navnet "Ryan", avslørte navnene og IP-adressene til brukerne som var online.

Anonymous, et nettsamfunn bestående av aktivister og hackere.
Anonymous, et nettsamfunn bestående av aktivister og hackere.

Hacker- og aktivistsamfunnet uttalte at "vi beklager å måtte meddele, at nettverket vårt har blitt kompromittert av en tidligere IRC-operatør og medhjelper, hvis navn er "Ryan". Han besluttet seg for, at han ikke kunne godta AnonOps Network Admins strukturløse lederskap. Derfor organiserte han et kupp i samråd med venner."

Utbrytergruppe

"Ryan" stjal først tusenvis av navn og IP-adresser. Før han iverksatte et DDOS-angrep mot AnonOps.ru og AnonOps-net. Dette er de samme sidene som har blitt benyttet til å organisere de høyt omtalte angrepene mot Paypal og Visa, samt andre firmaer som sperret for donasjoner til WikiLeaks. "Ryan" skal være del av en større gruppe som har brutt med Anonymous. Denne utbrytergrupper ønsker å opponere mot Anonymous. De mener Anonymous har en lederløs kommandostruktur som fører til at bøller og mobbere for fritt spillerom. Thinq_, har intervjuet gruppen

Årsaken til angrepet har ikke blitt klargjort. Først og fremst virker det som et stunt, uten noe politisk eller økonomisk motiv.

Gruppen som står bak Sony-angrepet?

Anonymous er forøvrig mistenkt for å stå bak angrepene på Sony sin spilltjeneste. Dette har gruppen selv avvist, men Sony opplyser om at de har spor som peker tilbake på gruppen.

(Kilde: Comon)

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen