Anonymous: – Facebook skal tilintetgjøres 5. november

– Anonymous skal knuse Facebook

Hacktivistene varsler tilintetgjøring den 5. november.

Den hemmelighetsfulle og skyggeaktige hacktivistorganisasjonen Anonymous har blant annet hacket seg inn hos iranske myndigheter, Pentagon, IMF, News Corp, Anders Behring Breiviks Twitter-konto og mye mer. Nå har de plassert Facebook øverst på svartelista.

I en video på YouTube kunngjør Anonymous at de vil ødelegge Facebook den 5. november – en dato som sammenfaller med Guy Fawkes Night – en markering som markerer dagen Guy Fawkes prøvde å sprenge det engelske parlamentet i 1605.

Se videoen og les hele kunngjøringen til Anonymous på YouTube:


– Manglende personvern

Årsaken til det varslede angrepet skal være Facebooks personvernpolitikk. Ifølge Anonymous tar Facebook vare på all informasjon som blir lastet opp uansett om brukerne sletter det eller ikke, og selger det deretter videre til diverse myndigheter som spionerer på sine egne borgere.

Anonymous vil med andre ord ta loven i egne hender og bringe det sosiale nettverket ned på sine knær, i et ledd i deres kamp mot myndigheter og spredning av personlige opplysninger. Dette kan synes noe ironisk i og med at Anonymous selv har vært med på å spre sensitiv, personlig informasjon på nettet.

Din mening

Hva tror du om trusselen til Anonymous? Er det tomme ord, eller tror du de faktisk kommer til å gjennomføre en aksjon mot Facebook den 5. november i år? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Oppdatering: Ifølge en melding på Anonymous' Twitter-konto er YouTube-videoen en forfalskning, og stammer ikke fra dem. I en annen Twitter-melding skriver de at noen medlemmer av Anonymous faktisk står bak, men at hele grupperingen ikke nødvendigvis støtter dette.

(Kilde: Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen