Anonymous har erklært krig mot IS.
Anonymous har erklært krig mot IS. (Bilde: Youtube)

Anonymous med massiv aksjon mot terrorgruppen IS

Har avslørt tusenvis av Twitter-adresser tilhørende den islamistiske bevegelsen.

Det er ikke bare på bakken det foregår krig mot den brutale terrorgruppen IS. Gruppen har en sterk tilstedeværelse på blant annet sosiale medier, og derfor har kampen også inntatt Internett-sfæren. Nå melder nettstedet International Business Times (IBT) om en bred, digital offensiv mot ISIS fra uventet hold, nemlig hackergruppen Anonymous.

Den kjente gruppen, som ofte forbindes met nettopp politisk aktivisme, har offentligjort en liste med hele 9200 Twitter-kontoer tilhørende personer med tilknytning til ISIS. Dette skal være den største IS-avsløringen på sosiale medier noensinne.

– Historisk

Anonymous kan riktignok ikke ta hele æren alene, da aksjonen ble gjennomført i samarbeid med de to andre hackergruppene GhostSec og Ctrlsec. Målet med aksjonen var både å sette fokus på IS' høye aktivitet på sosiale medier, samt bidra til å simpelthen eksponere terrorgruppen.

IS er uønsket de fleste steder, også på Internett.
IS er uønsket de fleste steder, også på Internett. Foto: Rena Schild/Shutterstock.com

Det som gjør aksjonen unik er ikke bare omfanget, men også det faktum at tre hackergrupper har bestemt seg for å samarbeide, som er et meget sjeldent fenomen.

– Dette er historisk i den digitale verden, da det er første gangen at disse gruppene har slått seg sammen om noe så stort. Vanligvis er gruppene veldig innesluttet og ikke villige til å arbeide utenfor deres egne krets, men dette problemet har blitt så stort at de har vært villige til å danne en allianse for det de anser som et høyere gode, sa et Anonymous-medlem som skal ha vært involert i aksjonen til IBT. 

Erklærte krig i januar

Anonymous startet kampen mot IS allerede for en stund siden. I januar erklærte hackerne krig mot terrorgruppen etter det blodige angrepet mot satireavisen Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 mennesker ble skutt og drept av islamistiske terrorister. Senere ble det klart at hackergruppen hadde tatt ned minst 90 Twitter-kontoer til IS-medlemmer- og sympatisører.

Gitt hackernes kompetanse når et gjelder å ødelegge for Internetbasert kommunikasjon er det for øvrig noen som har tatt til orde for at også myndigheter skal samarbeide med hacerne i kampen mot IS.

Som IBT peker på skrev en representant for den innflytelsesrike forskningsstiftelsen Council on Foreign Relations en artikkel hos nettstedet Foreign Policy hvor han foreslå at USA skulle «omfavne» innsatsen til grupper som Anonymous, og kanskje til og med gi dem ressurser til å fortsette kampen mot spredning av terrorpropaganda på nettet.

Også Twitter selv har gått til krig mot IS: Tjenesten har tatt ned flere tusen IS-relaterte Twitter-kontoer på kort tid »

 (Via E24)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen