Anonymous erklærte krig mot IS og al-Qiada i januar
Anonymous erklærte krig mot IS og al-Qiada i januar (Bilde: Youtube)

Anonymous har tatt ned 90 IS-Twitter-kontoer

Hackergruppen Anonymous erklærte krig mot IS etter angrepet på Charlie Hebdo.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Knapt fire uker etter at hackergruppa Anonymous erklærte krig mot den ekstrimistiske opprørsgruppen IS, melder nå nettstedet AnonHQ.com at Anonymous har slått hardt til mot flere IS-tilknyttede brukerkontoer på sosiale medier. I følge nettsiden skal de ha tatt ned hele 90 Twitterkontoer som de mener har blitt brukt av IS til å rekrutere nye medlemmer.

I en video lagt ut sammen med artikkelen påpeker Anonymous at medlemmene bak angrepet kommer fra alle samfunnslag og religioner.

– Terroristene som kaller seg selv Islamsk Stat, ISIS, er ikke muslimer, uttaler Anonymous i video. Videre kommer de med følgende beskjed til IS:

– Vi vil jakte dere, ta ned sidene, kontoene og epostene deres, og eksponere dere. Fra nå av finnes det ingen trygge steder for dere på nettet, dere vil bli behandlet som et virus, og vi er kuren, uttaler Anonymous i videoen.

Hackergruppen lister også opp flere Facebook-kontoer de visstnok holder under oppsyn. Vi har sjekket de fleste Twitter-kontoene på listen, og får da enten beskjed om at «siden eksisterer ikke», eller at «kontoen er suspendert».

Anonymous erklærte krig mot IS og al-Quida tidlig i januar, som svar på terrorangrepet mot den franske satireavisen Charlie Hebdo. Da uttalte gruppen at de skulle overvåke alt terroristene gjør på nettet, og ta ned alle kontoene deres.

Er du bekymret for hackere av mer legitime grunner? Her er noen enkle forhåndsregler du kan ta»

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen