(Bilde: Wikipedia Commons)

Anonymous har startet massivt dataangrep mot USA

Tonnevis av sensitivt materiale på avveie.

Med tanke på de stadig pågående NSA-avsløringene er det neppe overraskende at mange hackere har retter oppmerksomheten mot USA, og nylig kunne vi melde at en britisk 28-åring er arrestert for omfattende innbrudd i amerikanske, statlige datanettverk.

Nå skriver nyhetsbyrået Reuters at den store hackergruppen Anonymous også har startet et storstilt angrep mot USA. Dette kommer frem i et notat fra etterretningsbyrået FBI.

Stjal bankinformasjon

Ifølge notatet skal medlemmer av Anonymous ha brutt seg i datamaskiner i en rekke statlige, amerikanske institusjoner, inkludert militæret, energidepartementet, helsedepartementet og muligens mange flere avdelinger.

Innbruddene skal ha pågått i rundt ett år, og bare fra energidepartementet alene skal hackerne ha stjålet personlige opplysninger fra over 100 000 ansatte, i tillegg til informasjon om rundt 2000 bankkontoer.

Hackingen skal fremdeles pågå i skrivende stund, og etterforskere jobber iherdig med å kartlegge omfanget.

Utnyttet ColdFusion-feil

Metoden til Anonymous skal være den samme som den nylig arresterte briten Lauri Love benyttet seg av, nemlig utnyttelse av en sikkerhetsfeil i Adobes webplattform ColdFusion, og det er antatt at det er en forbindelse mellom de to angrepene.

FBI har omtalt hackingen som et «omfattende problem» som må imøtekommes, og andre myndigheter har uttrykt stor bekymring over den store mengden bankinformasjon som er stjålet, noe som potensielt kan føre til betydelige tap av verdier.

Anonymous er som kjent en aktivistgruppe som av og til har politiske motiver med hackingen sin, men det er uvisst om det er dette som ligger bak denne gangen, eller om NSA er blant dem som er rammet.

Anonymous gjør også «gode» gjerninger:
Nylig avslørte de tre norske tenåringer for DDoS-angrep »

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen