Skjermbilde fra den nye Anonymous-videoen.
Skjermbilde fra den nye Anonymous-videoen. (Bilde: YouTube)

Anonymous erklærer krig mot IS etter Paris-terror

- Gjør dere klare for vår største operasjon noensinne, sa hackergruppen i ny video.

Den kjente hackergruppen Anonymous er fryktet av mange, men er også kjent for å slå tilbake mot det de mener er urett fra tid til annen. I forbindelse med den grufulle terroraksjonen i Paris nylig har gruppen nå sverget hevn mot IS, som har tatt på seg skylden for angrepet.

Som blant andre Sky News melder lastet Anonymous nylig opp en video på nettstedet YouTube, hvor en person som utgir seg for å være representant for hackergruppen  går ut mot terrororganisasjonen IS i temmelig truende ordelag.

Nevner Charlige Hebdo-angrepet

– Gjør dere klare for en massiv reaksjon fra Anonymous. Vit at vi vil finne dere og at vi aldri vil gi opp. Vi kommer til å iverksette den største operasjonen noensinne mot dere - forvent mange nettangrep. Krig er erklært. Forbered dere, sa personen i YouTube-videoen på fransk.

Personen sammenlignet angrepet som vil komme med operasjonen som gruppen iverksatte etter at IS angrep det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker ble skutt og drept.

I forbindelse med Charlie Hebdo-aksjonen klarte hackergruppen faktisk å ramme IS, da det noe tid senere ble meldt at Anonymous hadde offentligjort en liste med hele 9200 Twitter-kontoer tilhørende personer med tilknytning til ISIS. Dette var den største IS-avsløringen på sosiale medier noensinne.

Troverdigheten kan ikke bekreftes

Det er nok derfor grunn til å anta at hackergruppen også denne gangen har tenkt å gjøre alvor av truslene mot IS, men akkurat hvilken form hackerangrepet eventuelt vil ta denne gangen er uvisst. 

Hvorvidt er motangrep faktisk vil finne sted er likevel ikke mulig å bekrefte, da Anonymous som kjent er en desentralisert gruppe uten et definert hierarki og offisielle talspersoner. Tidligere har personer også hevdet å tilhøre Anonymous uten at dette faktisk har vært tilfelle, slik som med den norske hackeren som utførte en rekke DDoS-angrep i fjor.

Likevel er det nok grunn til å tillegge den nye trusselen en del troverdighet, med tanke på at Anonymous allerede har rammet IS, og alvorlighetsgraden til den nylige terroraksjonen. Videoen kan du se under.

Flere er ute etter å ramme IS på Internett: Twitter tok ned tusenvis av IS-relaterte kontoer på kort tid »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen