(Bilde: Twitter)

Anonymous angriper i dag

Varsler på Twitter at de vil aksjonere mot masseovervåkning.

Gruppen med hackere og aktivister som kaller seg Anonymous skriver på Twitter at de vil lansere en massiv protestaksjon mot den stadig økende masseovervåkningen av samfunnet. Amerikanske National Security Council (NSA), som varsleren Edward Snowden har kritisert kraftig de siste månedene, virker å være hovedmålet til aksjonistene.

Tilsynelatende går aksjonen ut på å ringe og sende e-poster til medlemmer av Kongressen og Representantenes hus i USA. Ettersom nettverket til Anonymous er så stort, både i USA og globalt, kan henvendelsene fort bli temmelig overveldende for amerikanske myndigheter utover dagen. Hvorvidt andre typer angrep også vil finne sted er ikke offentliggjort. Gruppen er kjent for å bruke såkalte DDoS.angrep for å få en maskin eller et nettverk til å gå ned for telling.

Følg Teknofil på Twitter

Anonymous har tidligere tatt parti med både Wikileaks og The Pirate Bay. De har aksjonert mot Scientologikirken og ikke minst et DDoS-angrep mot verdens nettbanker i 2010, som rammet både Visa og Mastercard. Gruppen ser på seg selv om beskyttere av ytringsfriheten, og forkjempere mot sensur, ifølge Wikipedia.

USA straffeforfølger Anonymous-medlemmene:
Var med i DDoS-angrep i ett minutt – fikk bot på over én million kroner


(Kilder: Twitter, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen