Annonserer ny telezoom

Tamron med ny 70-200 mm på menyen.

13. september annonserte Tamron sin nye telezoom: SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD. Objektivet er en såkalt rask telezoom, det vil si at den har stor blender (f/2.8) gjennom hele zoomområdet. Tamron selv mener er det mest kompakte av de raske objektivene med det brennviddeomfanget. Dette har vi ikke sjekket, men med sine 188,3 mm (uten solblender) er det nok ikke langt fra sannheten. Vekten er på ca 1,43 kilo.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Tamron SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD.
Tamron SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD.Foto: Tamron

Om man ser på betegnelsene på dette objektivet ser man at man har Di, VC og USD. Di betyr at det er beregnet på digitale speilreflekskameraer. VC (Vibration Compensation) er derimot mer spennende. Objektivet har fått Tamrons nyutviklede vibrasjons-kompensasjon som ved å flytte om på det allerede eksisterende systemet skal, ifølge Tamron, gi en enda bedre stabilisering av linseelementene. Sony-versjonen vil ikke få dette siden de allerede bruker bildestabilistator i sine hus.

Betegnelsen USD (Ultrasonic Silent Drive) forteller oss at objektivet har en rask og stillegående fokusmotor. Den ultrasoniske motoren fungerer ved at et piezoelektrisk element bruker små vibrasjoner i selve fokusringen for å flytte fokusplanet stille og raskt.

Les også: Omtale: Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD

Objektivet er utstyrt med 23 linseelementer i 17 forskjellige grupper. Selv om det ikke står i navnet har Tamron plassert ett glass av typen XLD (Extra Low Dispersion) sammen med fire linseelementer av typen LD (Low Dispersion). Det betyr at SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD har fått høykvalitetsglass og -linseelementer som skal korrigere kromafeil. Objektivets ni blenderlameller er avrundede og skal ifølge Tamron skape en flott uskarphet når man har noe ute av fokus.

Tamron SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD vil være klart i løpet av 2012 skal bli tilgjengelig for Canon Sony og Nikon.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen