(Bilde: Montasje: Akam.no)

Annonserer ny objektiv-familie

Carl Zeiss lager objektiver for Fujifilm- og Sony-systemer.

Carl Zeiss annonserte på årets Photokina at de vil starte opp en helt ny objektivfamilie myntet på speilløse kamerasystemer.

Les også: Mye ny optikk fra Carl Zeiss

De nye objektivene Carl Zeiss annonserte er 12 mm f/2.8, 32 mm f/1.8 og en 50 mm f/2.8 macro. Objektivene blir inntil videre en eksklusiv affære for Fujifilms X- og Sonys E-fatning. Objektivenes optiske konstruksjon er ennå ukjent, men Carl Zeiss uttaler at de - ikke overraskende - skal bruke "forskjellige typer glass".

Sony NEX med tenkt Carl Zeiss-objektiv..

Dr. Michael Pollmann, sjef for avdelingen Consumer Lenses Product og Program Manager i Carl Zeiss, sier i en kommentar at det ikke er bestemt hvilket materiale objektivene kommer i.

For mange vil spesielt fokuseringen komme som en overraskelse. Carl Zeiss har nemlig bestemt at alle de nye objektivene i denne produktfamilien skal ha autofokus. Objektivene vil også ha mulighet til manuell fokusering. For den tradisjonelle Carl Zeiss-bruker kan det jo også være greit å vite at objektivene som kommer i X-fatningen også får mulighet til å velge blender direkte på objektivet.

Prisene er ikke kjent, men ifølge Pollmann vil de ligge rundt €1000. De er forventet tilgjengelig en gang iløpet av første halvår 2013.

Kilde: Carl Zeiss' blogg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen