Anmeldes for trådløst nettverk


Illustrasjonsbilde: iStock/karimhesham

Stavanger Kommune arbeider med å gjøre byen trådløs, med til nå totalt 12 basestasjoner. I forrige uke ble nye basestasjoner åpnet, som gjør at du nå kan koble deg til et åpent trådløst nettverk omtrent hvor som helst i bykjernen.

Dette er imidlertid ikke alle så glade for. Norges Miljøvernforbund har gått til skrittet å politianmelde kommunen for brudd på Plan- og Bygningsloven. Forbundet viser til at loven sier at saker som har vesentlige virkninger for miljø, naturressurser eller samfunn skal konsekvensutredes.

Norges Miljøvernforbund mener det er en stor helsefare ved trådløse nettverk. Sissel Halmøy, som kan smykke seg med tittelen fagansvarlig for elektromagnetiske felt i Norges Miljøvernforbund, mener det ikke er tatt noen hensyn til helseplagene elektromagnetiske felt medfører.

Hvis det stemmer at trådløse nettverk medfører helseplager, har selvsagt forbundet en god grunn til anmeldelsen. Problemet ligger imidlertid i at det eksisterer lite konsekvent forskning på området, og selv om forbundet har lagt ved rapporter fra en rekke bekymrede forskere, kan kommunen potensielt dra frem like mange rapporter som sier det motsatte.

Statens Strålevern er av oppfatningen at trådløse nettverk ikke er skadelige, såfremt strålingen holder seg under en viss grense. De kommunale nettverkene i både Stavanger og Trondheim er under disse grenseverdiene.

(Kilde: Aftenbladet.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen