Anmelder spøkelses-SMS

Alternativ tekst mangler

Vi har tidligere skrevet om kjede-tekstmeldingen som skremmer barn til å videresende meldingen. Meldingen vandrer fortsatt fra mobil til mobil i Norge, og nå har en mor fått nok etter at datteren hennes ble redd etter å ha mottat den.

Tekstmeldingen utgir seg for å være sendt av et spøkelse som heter Cornelia. I meldingen står det at hvis mottakeren ikke sender meldingen videre, vil Cornelia besøke dem om natten og stirre på dem.

Dansk nummer
Meldingen innholder også et dansk nummer mottakeren kan ringe hvis han eller hun ikke tror på innholdet. Men mange velger åpenbart å sende meldingen videre for å være på den sikre siden.

- Vi har akkurat fått inn en anmeldelse på det fra en mor. Samtidig har vi blitt kjent med at meldingen har eksistert siden september. Hvor lenge den har gått før den tid vet jeg ikke noe om, sier etterforskningsleder Vidar Kleiven ved Gudbrandsdal politidistrikt til VG Nett.

Men mye kan tyde på at tekstmeldingen er adskillig eldre enn noen få måneder. Allerede i fjor sommer skal norske mobilbrukere ha fått meldingen. Også danske barn blir plaget av Cornelia.

Siden det er veldig vanskelig å finne tekstmeldingens opphav, er det lite politiet kan gjøre for å straffe en eventuell gjerningsmann i saken.

- Vanskelig
- Vi har store vanskeligheter med å gjøre noe med dette, og finne de som opprinnelig skrev SMS-en. I våre øyne er dette jevngodt med søppelpost, og det er så godt som umulig å gjøre noe med, sa Ronald Pedersen fra Rigspolitiet i Danmark til nettstedet Epn.dk tidligere i høst.

Her i Norge vil politiet nå be om støtte fra Kripos for å komme til bunns i spøkelsesmysteriet. Kripos mener det faktisk er mulig å finne gjerningsmannen. - Politiet kan spore SMS-meldinger. Hvis opprinnelsen er i Danmark har vi et samarbeid mellom nordiske politiorganisjoner. Det blir på mange måter en anmodning til Danmark, sier leder for datakrimavdelingen i Kripos, Rune Fløisbonn til VG Nett.

(Kilder: VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen