Anmelder SMS-spam

I tekstmeldingen finnes et gratisnummer som mottakeren skal ringe, angivelig for å kunne heve premien, som er et cruise til Bahamas.

Bak meldingen står selskapet Passport Hollidays, som har tilhold i Florida. Nå ber Verizon om rettens kjennelse til å stoppe SMS-ene fra selskapet. I tillegg krever Verizon erstatning for de økonomiske skadene SMS-meldingene angivelig påfører selskapet. Skadene beløper seg i følge Verizon til 150.000 dollar. – Vi går til sak fordi vi ønsker å beskytte våre kunder mot uønsket masseutsendt SMS, sier Tom Pica, talsmann for Verizon.

Lovforbud
Allerede i 1991 ble det innført en lov i USA som sier det er forbudt å sende uadressert reklame (spam) til mobiltelefoner. I USA er det mange som må betale for å motta SMS, og flere av disse kontaktet Verizon for å få dekket utgiftene til den uønskede reklamen. I snitt skal en slik henvendelse koste Verizon 6,50 dollar å behandle.

Passport hevder på sin side at alle som har mottatt SMS fra dem har takket ja til denne type informasjon når de har vært inne på internett og lagt inn sine opplysninger i forbindelse med konkurranser eller andre markedstiltak. Mange gjør dette uten at de etterpå husker detaljene i avtalen de har akseptert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen