Anmeldelse Anmeldelse: Professor Layton and the Spectre's Call

Når spøkelser truer, hvem ringer du?

Den glupe professoren er tilbake.

Professor Layton and the Spectre's Call er det fjerde Layton-spillet som finner veien hit til Vesten, mens japanerne har fått bryne seg på fem spill hittil. To nye spill til 3DS er underveis, og et par filmer skal det også bli med professoren og assistenten Luke.

Vi har med andre ord etter hvert rukket å bli godt kjent med dette japanske idolbildet av en britisk professor.

Blandingen av nydelige animasjoner, interessante historier og givende hjernenøtter har vært en suksessoppskrift for utvikler Level-5, som i februar i år hadde solgt nærmere 12 millioner Layton-spill totalt.

Skumle skygger

Professor Layton and the Spectre's Call plasserer seg først i rekken kronologisk av de fire spillene vi har fått hittil. Det er Luke og Laytons første mysterium vi nå får ta del i, og vi får blant annet vite hvordan radarparet først traff hverandre.

Ballen skal over på andre siden.
Ballen skal over på andre siden.

Professor Layton får nemlig et mystisk brev fra en gammel studiekamerat. Mellom linjene leser han en nødmelding, og den alltid hjelpsomme professoren setter straks kursen mot den vesle byen Misthallery.

Det viser seg at det er et såkalt «spectre» som plager byen, en form for kjempespøkelse med røde, lysende øyne. Hittil har et orakel klart å forutse hvor spøkelset slår til, slik at de har kunnet evakuere beboerne. På den måten har spøkelset bare gjort materielle skader, men det er bare et tidsspørsmål før noen mennesker kommer til skade.

Det er med andre ord et svært spennende mysterium du, i rollen som professor Layton, må løse denne gangen. Med deg på laget har du den nye assistenten din, Emmy Altava, og etter hvert dukker altså den pur-unge Luke Triton opp.

Konklusjon

Professor Layton and the Spectre's Call er det fjerde spillet i serien som kommer til våre breddegrader. Også denne gangen er spillet proppfullt av finurlige og morsomme hjernenøtter.

Fordelt på 170 oppgaver, testes nøtta di i alt fra visuelt minne, logisk sans til regneferdigheter. Jo vanskligere oppgaven er, dess større er tilfredsstillelsen når du løser den. Vel å merke mangler den europeiske versjonen av spillet et ekstraspill som den japanske utgaven har, men hoveddelen i spillet er fremdeles vært givende.

Oppgavene får du av mennesker du møter på, eller ved å klikke rundt på objekter som vekker oppmerksomhet i omgivelsene. Ved å klikke rundt på denne måten kan du også finne såkalte «hint coins», ledetrådsmynter som kan brukes til å låse opp hint dersom du sitter fast i et puslespill.

Persongalleriet er i en klasse for seg selv, med figurer som er like sjarmerende som de er absurde. Figurene har riktignok en tendens til å bli en anelse statiske utenfor selve animasjonsklippene, men denne gangen har Level-5 i det minste blåst et snev av liv i dem ved å la dem blunke under tekstsekvensene.

Også denne gangen er de fornøyelige hjernenøttene kombinert med nydelige animasjoner, og en historie som er svært så spennende.

Resultatet er en totalpakke det er vanskelig å legge fra seg, og en spillopplevelse som er en av de bedre vi får servert på DS-en.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen