Anmeldelse Anmeldelse: Driver: San Francisco (X360)

Tilbake med et smell

Klar for mer villmannskjøring i San Francisco?

Bilspillet Driver er en av PlayStation-generasjonens store klassikere, på tross av sin til tider vanskelighetsgrad (sann historie: jeg klarte aldri å passere kjøreskolen i starten på egenhånd). En herlig, sladdeglad kjøremodell og biljakter som på det tidspunktet var helt uten like i spillverdenen sørget for stor suksess, og spillet fikk selvsagt også en kompetent oppfølger.

Dyr bil. Synd om noe skulle skje med den.
Dyr bil. Synd om noe skulle skje med den.

Forgjengerne stinket

Men det er, for å si det forsiktig, en stund siden Driver-serien ikke har stinket. Driv3r var en katastrofe og Driver 4 var ikke langt bedre. Det ville neppe overrasket mange om Driver: San Francisco hadde endt opp som nok et katastrofalt slaktoffer og blitt spikeren i kista til både serien og den tradisjonsrike utvikleren Reflections. Men slik er det ikke. Driver: San Francisco er nemlig heftige saker, og setter serien tilbake på spillkartet med et smell.

Brom brom
Brom brom

Moro i Mustang

Utviklerne har droppet de håpløse forsøkene på å konkurrere med GTA-serien ved å inkludere løping og skyting utenfor bilen, og fokuserer i stedet på det som alltid har vært Driver-spillenes største pluss, nemlig selve bilkjøringen. Kjøremodellen er ikke langt unna det jeg vil betegne som perfekt for et spill av denne typen, og det er genuint moro å suse gjennom San Franciscos gater i Tanners heftige Mustang. Spesielt når handlingen sees fra bak rattet-vinkelen, som fra nå av bør være obligatorisk i alle slike spill.

Hopp fra bil til bil

Spillets store nyhet, nemlig muligheten til å «hoppe» fra bil til bil, gir det også en ekstra spennende dimensjon. Plutselig har du langt flere muligheter til å ta ut bilene du jakter på, og måten spillet er strukturert på sørger også for at du slipper den dødtiden man ofte får når man kjører mellom oppdragene i denne typen åpen verden-spill. Samtidig blir helhetsopplevelsen noe oppstykket av at man hele tiden hopper fra den ene situasjonen til den andre uten at det nødvendigvis er noen handlingsmessig sammenheng mellom det du gjør i det ene øyeblikket og det du gjør i det neste.

Politijakter får vi mange av.
Politijakter får vi mange av.

Spillet har også enkelte andre elementer som trekker noe ned, slik som en viss repetisjon i måten en god del av oppdragene fungerer på. Men alt i alt leverer det en frisk og variert opplevelse tuftet på et supersolid arkaderacingfundament og kombinert med solid presentasjon og massevis av herlig musikk. Jeg vet at Driver-seriens merkenavn ikke er verd spesielt mye lenger, men hvis du på forhånd har dømt Driver: San Francisco nord og ned har du gjort en stor tabbe.

Driver: San Francisco kommer i salg torsdag 1. september, for Xbox 360 (testet), PlayStation 3 og PC.

Dom XBOX 360: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Driver: San Francisco på Gamer.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen