Anla rettsak mot musikkindustrien

Det er den California-baserte advokaten William Lerach som nå har anlagt et såkalt gruppesøksmål mot de ulike plateselskapene i USA, med beskyldninger om prisavtaler. Det har nemlig i mange år virket som om plateselskapene samarbeider om de store strategiene, og i 2002 ble de dømt for prisavtaler når det gjaldt CD-salg.

Denne gangen gjelder det salg av digital musikk på nettbaserte tjenester som iTunes Music Store. En av beskyldningene i søksmålet, går ut på at plateselskapene kjempet alt de kunne mot at nettbaserte butikker skulle slå an, og med vilje lagde sine egne nettbutikker dårlige. - MusicNet og Pressplay var ikke seriøse kommersielle satsinger, men heller forsøk på å okkupere markedet med frustrerende og kraftløse tjenester for å kunne stoppe levedyktige nettbutikker fra å opprettes og å bli populære etter at Napster forsvant, står det å lese i søksmålet.

Dagens søksmål omfatter 11 navngitte personer, i tillegg til alle som har betalt kunstig høye priser for musikk. Søksmålet påstår også at nettbutikker blir tvunget til å signere avtaler som spesifiserer at de må betale de ulike plateselskapene like mye penger.

Det amerikanske justisdepartementet etterforsker også mange av plateselskapene.

Kilder: Red Herring, arstechnica

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen