Anklages for SMS-juks

Medietilsynet har i lengre tid flommet over av klager fra brukere som mener SMS-konkurransene på ungdomsprogrammene Mess-TV og Sonen er juks, skriver Dagbladet.no i dag.

Anklagene går ut på at konkurranser ikke avvikles når de skal og at kåring av vinnerne bevisst treneres for å generere et høyere antall besvarelser. Svarene kommer inn via høyt takserte SMS-tjenester, og det er derfor i eiernes interesse å få inn så mange svar som mulig.

– Klagerne lurer på hvorfor ikke konkurransen blir stoppet når de har sendt rett svar, og om de bevisst overser riktige svar som kommer inn tidlig. Det er noe vi håper kringkasterne tar på alvor, sier rådgiver Line Langnes i Medietilsynet til Dagbladet.no.

Nå har Medietilsynet, Lotteritilsynet og Forbrukerombudet sendt en orientering til kringkasterne om hvilke lover og regler som gjelder.

De samme instansene har i tillegg orientert kulturminister Trond Giske og barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem om at mangler ved regelverket gjør det vanskelig å reagere på vegne av klagerne.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen