Anklager Asus for juks

Asus har en funksjon på sine nyeste hovedkort som navngis "PEG Link mode", som overklokker hovedkortet og dermed øker ytelsen. Det er først og fremst i generering av 3D-grafikk der ytelsesforskjellen vil vise seg.

Gigabyte skal ha testet ASUS P5AD2 Premium med et PCI Express ATI-kort, der "PEG Link mode" medførte overklokket minne- og kjernefrekvens på grafikkortet. Selskapet har nå kommet med en offisiell klage på denne finessen og påstår at Asus "jukser" ved ikke å gi tilstrekkelig informasjon om "PEG" til allmennheten, men la kundene tro at kortet kjører standard komponenter uten noen som helst form for overklokking.

"For the benefit of all consumers, and in the spirit of fair competition, we urge all motherboard manufactures to adhere to common professional standards of providing full disclosure of and special system settings or modifications to the public, media, or review publications so that the consumer can make an educated purchase", sitat Gigabyte-skriv.

Det nevnte hovedkortet er basert på i925-brikkesettet ("Alderwood") og er dermed spesielt rettet mot kunder som krever litt ekstra ytelse. Det er selvsagt ikke noe galt å bygge inn overklokkingsfunksjoner på hovedkortene, men bør selvsagt gi en viss informasjon om hva som kjøres i et standardoppsett.

Til informasjon kan det nevnes at Asus i går la ut en pressemelding på sine nettsider som gir en liten forklaring på "PEG Link Mode". Mer om dette kan du lese her: ASUS Launches the Most Overclockable 915P and 925X Motherboards.

Når vi klikket oss inn på produktinformasjonen for P5AD2 Premium, kunne vi imidlertid ikke øyeblikkelig oppfatte at dette faktisk er et hovedkort som standard overklokker GPU og minnefrekvens.

(Kilder: Asus, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen