Anker dom om mobil levetid

Anker dom om mobil levetid

Stiftelsen Elektronikkbransjen har bestemt at de anker Oslo tingretts dom om reklamasjonsfrist for mobiltelefoner.

– Tingretten er prinsipiell og saken fortjener ny behandling. Vi ser også at dommeren har vært i tvil. Retten sier at selv om den formelle fristen er fem år, har forbrukeren ingen reklamasjonsrett etter de tre første årene. Derfor tror vi det vil tjene vår sak å anke, sier adm. direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen Synnøve Bjørke i en pressemelding.

- Urimelig
For selv om tingretten har fastslått at reklamasjonsfristen for mobiltelefoner skal være fem år er ikke Elektronikkbransjen enige i dette.

– Det er urimelig å forvente at en mobiltelefon skal vare så lenge som fem år, sier Bjørke.

Hun sier Norge vil skille seg ut i europeisk sammenheng dersom vi får reklamasjonsfrist på fem år, og at mobiltelefoner trolig vil bli dyrere dersom dommen blir stående.

Med den tøffe bruken mobiltelefoner er utsatt for i dag, mener bransjen det er vanskelig å forvente at mobiltelefonene skal vare i vesentlig mer enn to år.

– På dette punktet er også dommeren i tvil. Dette er på ingen måte en opplagt sak. Hvis rettsapparatet tillater det, vil vi forsøke å kjøre denne saken direkte til Høyesterett. Det vil i så fall være ressurs- og tidsbesparende, sier Bjørke.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen