Angrep ikke bare mot Microsoft

Ifølge en rapport sluppet av SANS-instituttet snur nå hackere seg stadig mer vekk fra å angripe operativsystemer, og angriper oftere og oftere tredjepartsprogramvare. Antivirus- og medieprogramvare er blant de mest populære angrepsmålene.

Hackere har på ingen måte gitt opp å finne hull i Windows, men de har begynt å finne feil i annen programvare også. Dette er gjerne et direkte resultat av at Windows XP med Service Pack 2 har fått automatiske oppdateringer og en innebygd brannmur. Oppdateringer til operativsystemet kommer på plass raskere, og tidsrommet man har for å utnytte et hull blir derfor kortere.

Til nå i år har det dukket opp over 600 hull i ulike programmer, sier SANS i rapporten. 20 av disse har blitt kategorisert som svært farlige, siden de ikke har blitt fikset på et større antall datamaskiner.

Blant de mest populære angrepsmålene finner man fremdeles en del Microsoft-produkter, slik som Internet Explorer, Windows Media Player og MSN Messenger. På listen finnes også programvare fra Oracle, Computer Associates, Apple, RealNetworks og Nullsoft. Også antivirusprogramvare fra Symantec, F-Secure, TrendMicro og McAfee har vært sårbare til nå i år.

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen