Android puster iPhone i nakken

Det ferske operativsystemet Android har allerede gått forbi Windows Mobile OS når det gjelder markedsandeler på smarttelefonmarkedet. Googles mobilplattform har fått en pangstart, og kan i løpet av neste år også gå forbi Apples iPhone OS. Det tror i alle fall Chris Moore fra analyseselskapet Redpoint Ventures:
- Jeg er ganske imponert over gjennomslagskraften Android-systemet har fått. Jeg vil si at på den aktuelle kurven, vil de passere iPhone-plattformen, eller i det minste nå dem igjen innen utgangen av året eller midten av neste år, sier han ifølge Daily Tech.
Tall fra analysebyrået Gartner anslår at iPhone OS har en markedsandel i smarttelefonmarkedet på 15,4 prosent, mens Android er fjerde størst med 9,6 prosent. Blackberry OS innehar 19,4 prosent, mens Symbian troner øverst med en markedsandel på hele 44,3 prosent i dette segmentet. Windows Mobile OS har derimot kun 6,8 prosent, en langt lavere andel enn for bare et par år siden.

Tjener på åpen plattform
Mobilprodusentene må betale lisens for å bruke operativsystemet Windows Mobile i sine modeller, og det er tilsynelatende upopulært. Flere har nemlig byttet over til Android i stedet. HTC, som tidligere brukte Windows Mobile OS i en rekke av sine mobiler, har for eksempel i stor grad heller valgt Android det siste halvåret. Sjefsanalytiker Carolina Milanesi i Gartner uttaler at Android er i vinden og særlig opplever gode salgstall i Nord-Amerika. Men hun avskriver absolutt ikke iPhone OS riktig ennå:
- Apples vekst kom dels fra nye tjenesteleverandører i etablerte markeder, som Storbritannia, samt sterkere salg i nye markeder som Kina og Sør-Korea. Andre kvartal 2010 vil bli svært viktig for Apple. Vi forventer at Apple vil presentere sin nye iPhone i juni i forbindelse med Worldwide Developer Conference, den første med nyeste utgave av iPhone OS – som inkluderer ønskede forbedringer for utviklere og brukere, for eksempel flere oppgaver, sier Milanesi.

LES OGSÅ: Nå er det 50 000 Android-programmer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen