Galaxy 551 skal få norske taster, men bildet i pressemeldingen viste bare det internasjonale tastaturet.

Android med fulltastatur fra Samsung

Galaxy 551

Formfaktor: Utskyvbart fulltastatur
Størrelse: ukjent, men ifølge pressemeldingen "en slank mobil som ligger godt i hånden"
Vekt: Ukjent
Skjerm: 3,2 tommer, 240 x 400 piksler, TFT, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 2.2 med Touch Wiz 3.0
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) (maks 7,2 Mbps), Wi-Fi
Kamera: 3 megapiksler
Minnekort: Micro-SD
Teknologi: Bluetooth, USB, Wi-Fi, AGPS
Batteri: Ukjent taletid (1200 mAh)
Forventet pris ved lansering: 3000 kroner
Tilgjengelig i Norge: November

Det har en stund vært snakk om en fulltastaturmodell i Samsungs Galaxy-familie. Frem til nå har det vært spekulert i at det var toppmodellen Galaxy S som ville få en kontorkloning.

I dagens pressemelding er det imidlertid en telefon som likner langt mer på mellommodellen Galaxy 3 som annonseres. Galaxy 551 har i tillegg til fulltastaturet en skjerm på 3,2 tommer med oppløsning på 240 x 400 piksler.

Vanlig LCD

Galaxy 551 stiller ikke med AMOLED-skjerm, men med vanlig LCD-skjerm. Om pressemeldingen er riktig dreier det seg heller ikke om S-LCD, en LCD-variant Sony og Samsung samarbeider om. Denne har blant annet dukket opp i Galaxy Tab og HTCs nylige nylanseringer så langt.

Fulltastaturet har norske tegn, og pressemeldingen beskriver ganske omfattende sikkerhetsfunksjonalitet for proffbrukerne. Kryptert e-postforbindelse, avanserte låsefunksjoner og fjernsletting er blant tingene som nevnes.

E-postklienten skal ha utvidet funksjonalitet, og det skal også være mulig å motta og sende møteinnkallinger fra kalenderen.

God mediestøtte

På kamerasiden er Galaxy 551 utstyrt med 3 megapikslers oppløsning for stillbilder. Hva slags oppløsning videoopptaket ender opp i sier meldingen ingenting om, men man skal kunne gjøre opptak med inntil 30 bilder i sekundet.

Som vanlig for de fleste Samsung-telefoner finner vi også her relativt grei formatstøtte med Div X- og h264-støtte for videoavspilling. Alle de trådløse tilkoblingene vi forventer på en ny Android-telefon er på plass.

Foreløpig er ikke taletider eller hviletider opplyst fra Samsung, men batteristørrelsen er på 1200 mAh. Galaxy 551 vil være i salg i løpet av november, til en veiledende pris på 3000 kroner.

Nylige lanseringer:


(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen