Android Market er snart større enn App Store

Utviklere tiltrekkes av Googles åpne tilnærming.

Tredje kvartal av 2011 er forbi, og tallene rullene inn. En ny rapport fra analyseselskapet Research2Guidance sier at Androids applikasjonsbutikk, Android Market, har hatt en solid vekst, og er snart i ferd med å gå forbi dagens ledende Apple App Store.

Tar stadig innpå

Android Market har nå omtrent 319 000 aktive applikasjoner i katalogen sin. Dette er fortsatt lavere enn Apples App Store, som har 460 000 aktive applikasjoner.

Rapporten fant også ut at hver Android-utvikler hadde laget i gjennomsnitt over seks applikasjoner som lå i applikasjonsbutikken, mens Apple-utviklere bare hadde i gjennomsnitt fire applikasjoner hver.

Går forbi før året er omme

En annen måling viser også hvor mange applikasjoner som har blitt publisert, fremfor hvilke som er aktive. Her hadde Android Market omtrent 500 000 applikasjoner, mens App Store hadde rundt 600 000. Over 37 prosent skal ha blitt fjernet i ettertid på Market, mens App Store bare fjernet 24 prosent. Dette er imidlertid et vanskelig tall å sammenlikne, da de to applikasjonsbutikkene har helt ulike vilkår for utviklerne å forholde seg til.

Google pleier å slippe til de fleste applikasjoner som blir sendt inn, og sletter heller de dårlige i ettertid. Hos Apple må derimot utviklere komme seg gjennom en ganske rigid kontroll før applikasjonen blir tilgjengelig.

Ifølge tallene til analysefirmaet vil antallet brukere av Android Market overstige App Store-kunder før året er omme. Dette inkluderer altså totale antallet brukere av applikasjonsbutikkene, som er tilgjengelige på både nettbrett og telefoner.

Allerede størst på mobil

Når det kommer til telefoner har Android-telefonene allerede tatt ledelsen. En undersøkelse gjennomført av ABI Research viser at Android-telefoner allerede laster ned flere applikasjoner enn det iPhone-mobiler gjør og har en markedsandel på 44 prosent. Det står også at for hver iPhone finnes det 2,4 Android-telefoner, noe som i også betyr at Android-brukere laster ned halvparten så mange applikasjoner som iPhone-brukere.

ABI Research skriver også at veksten til Android-mobiler er langt større enn det vi finner hos Apple. Sammenliknet med året før har Android solgt 36 prosent flere mobiler, sammenliknet med iPhones vekst på ni prosent.

Les også: Salgseksplosjon for nettbrett

(Kilde: News Factor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen