Android knuser iOS i nettleserhastighet

Det kanadiske programvarefirmaet Blaze har gjort en omfattende test av nettleserhastighet mellom Samsung Nexus S med Android 2.3 og iPhone 4 med iOS 4.3. Testen viser at Nexus S er en langt raskere surfetelefon.

Oppdatert:

For å måle tiden det tar for hver nettside å laste, brukte Blaze en egen applikasjon for måling. Ut ifra denne applikasjonen kjørte de Apples integrerte nettleser. Imidlertid viser det seg at den integrerte nettleseren ikke har fått de samme oppdateringen som den vanlige Safari-nettleseren, og dermed er det mulig at resultatene Blaze har fått i denne testen er ukorrekte.

Vi antar Blaze vil kjøre en ny test dersom Apple gir den integrerte nettleseren de samme oppdateringene som de har gitt Safari.

52 prosent raskere

Nexus S lastet inn hver fulle internettside på mediant 2,144 sekunder. iPhone 4 brukte i medianverdi 3,254 sekunder, noe som er en prosentvis forskjell på hele 52 prosent ifølge Blazes tester.

På 84 prosent av nettsidene i testen var Android-telefonen raskere enn iPhone, altså i over fire av fem tilfeller.

Mobilsider forskynder iPhone

På internettsider spesialtilpasset mobilskjermer var Nexus S bare tre prosent raskere enn iPhone med 2,085 sekunder i median mot 2,024 sekunder. For Apples mobiltelefon går det altså langt raskere på mobilsider, mens for Android-telefoner viser forskjellen seg å være minimal.

Små forskjeller mot eldre programvare

Da Blaze sammenlignet Android 2.3 i Nexus S mot Android 2.2 i Samsung Galaxy S fikk de resultater på henholdsvis 2,144 sekunder mot 2,370 sekunder. Iphone med 4.3-programvare ble målt til 3,253 sekunder mot 3,182 for 4.2-programvaren.

JavaScript av liten betydning

Når det kommer til JavaScript kjørte selskapet SunSpider-testen. Resultatet ble slik.

  • iPhone 4.3: 3,978.9
  • iPhone 4.2: 10,303.9
  • Galaxy S (Android 2.2): 5,840.7
  • Nexus S (Android 2.3): 4,257.2

Konklusjonen ble dermed at JavaScript ikke påvirker gjennomsnittlig lastetid i stor grad, fordi JavaScript allerede er veldig optimalisert. Blaze mener avanserte AJAX-applikasjoner kan være merkbart raskere i iOS 4.3 i forhold til 4.2, men i vanlig internettsurfing mener de at forskjellen ikke skal være merkbar.

Wi-Fi bare såvidt raskere enn 3G

Selskapet brukte i all hovedsak Wi-Fi under testen, men prøvde også over 3G. Her ble de overrasket over hvor liten forskjell de målte. I gjennomsnitt fikk de en lastetid på 3,182 over Wi-Fi mot 3,607 over 3G. Testen ble gjort i et område med godt mottak og på natta for å ikke støte borti kapasitetsproblemer og støy.

45 tusen sider ble surfet på

Testen omfattet 45 000 sideinnlastninger over 1000 forskjellige internettsider. Hver internettside ble lastet flere ganger på forskjellige dager.

Hele testen kan du lese hos Blaze.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen