Android klatrer raskt i USA

Nye tall fra analyseselskapet Comscore viser at Googles operativsystem Android gjør et relativt kraftig byks oppover. Tallene er basert på en tre måneder lang periode mellom februar og mai. I forhold til perioden som ble avsluttet i februar øker de smarte telefonplattformene sin andel med 8,1 prosent totalt, og i overkant av 49 millioner amerikanere har nå smarttelefoner.

Android hadde i februar 9 prosent markedsandel i smarttelefonmarkedet. Tre måneder senere, i mai, hadde plattformen økt markedsandelen til 13 prosent.

Fire prosent på tre måneder

Androids økning er på hele fire prosent i løpet av tre måneder. I samme periode gikk Apples IOS-plattform svakt tilbake med 1 prosent og hadde ved utgangen av mai 24,4 prosent markedsandel blant de smarte plattformene.

Det kanadiske selskapet Research In Motion, kjent for Blackberry-telefonene, har en solid ledelse i det amerikanske markedet. RIM klokker inn på 41,7 prosent, omtrent på stedet hvil med en nedgang på 0,4 prosent markedsandel i samme periode.

Microsofts Windows Mobile, og Palms Web OS går også noe tilbake målt mot de andre smarttelefonplattformene.

Samsung tar over ledelsen fra Motorola

Den samme målingen viser at Samsung, LG og Motorola ligger stabilt høyt på toppen når det kommer til det totale antallet telefoner i bruk i USA. Dette gjelder både smarttelefoner og mer tradisjonelle håndsett.

Ved utgangen av mai var det kun 1,2 prosent skille mellom de tre tyngste aktørene. En svak økning for Samsung, og tilsvarende svak nedgang for LG og Motorola gjorde likevel at Samsung overtok topplasseringen Motorola hadde i februar.

Bruk av applikasjoner og nettjenester øker

Bruk av nettleser, sosiale medier og nedlastbare applikasjoner økte også mellom februar og mai. Dette er nok bruksmønstre som i stor grad drives frem av de smarte plattformene. Undersøkelsen sier likevel ikke noe om en eventuell sammenheng mellom denne økningen og økningen i smarttelefonenes markedsandel i perioden.

Les også:

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen