Android har fått trojaner

Hittil har Android-brukere vært skånet for trojanerangrep. Men nå er fredens dager over, skal vi tro Ifresh News. Nå har nemlig det som skal være den første dukket opp.

En trojaner er et program som gir seg ut for å være noe annet, slik at uvitende mottakere skal laste det ned. Trojaneren som er oppdaget for Android-telefoner gir seg etter sigende ut for å være en mediaspiller. Trojaneren har for øvrig det nokså påfallende navnet Trojan.a.SMS.AndroidOS.FakePlayer.

Når programmet har kommet seg under panseret på telefonen, får det telefonen til å automatisk sende ut SMS til svindyre numre. I den andre enden sitter programmerere med onde glis om munnen og håver inn pengene.

Det er med Trojan.a.SMS.AndroidOS.FakePlayer. som det er med alle andre trojanere. For å få de inn på mobilen, er du selv nødt til å manuelt si ja til å laste programmet ned og installere det. I tillegg må du samtykke til at programmet tar i bruk SMS-applikasjonen på telefonen din. Hvis du er en litt oppmerksom mobilbruker, skal det altså en del til for å få trojaneren inn på telefonen.

(Kilde: Ifresh News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen