Android fikk mest blest i 2009

Integrasco er et norsk selskap som holder oversikt over hvor mye blest varemerker skaper på nett. Det dreier seg i hovedsak om omtale på forum og på sosiale nettsteder.

Android med 40 prosent av omtalen

Rapporten for 2009 ble nylig lagt frem og den viser et par helt klare trender. Android øker med stormskritt. I fjerde kvartal av 2009 hadde Googles operativsystem en andel på 40 prosent av omtalen på internett. Android var dermed størst av operativsystemene som ble målt.

Konkurrenter som Web OS og Windows Mobile avsluttet året med henholdsvis 1 og 33 prosent andel av omtalen på internett. Den store taperen for 2009 ser ut til å være Symbian S60. Denne plattformen startet året med i overkant av 25 prosent av blesten som ble loggført av Integrasco. S60 gikk ut av årets siste kvartal med 14 prosent av omtalen.

Ustabile Symbian-enheter

Noe av grunnen til at S60 sliter i motvind hevder Integrasco å være en hel del enheter med ustabil programvare eller bugs. Enheter som Nokia N97 og Sony Ericsson Satio nevnes i rapporten.

Operativsystemet som befinner seg i Iphone fikk tilsynelatende ganske lite omtale året gjennom, med relativt stabile 6-7 prosent og såvidt stigende kurve på tampen av året. Telefonen Iphone er dog den mest omtalte av alle enkeltmodeller året gjennom.

Applikasjoner er fremtiden

For siste kvartal var de øvrige mest diskuterte håndsettene Motorola Droid, Nokia N97 og Nokia N86 - samt HTC Hero.

Integrasco konkluderer med at 2009 var året for applikasjonssentriske enheter, i motsetning til tidligere år som i stor grad ble drevet av megapiksel-kappløpet. En stadig større del av omtalen dreier seg om i hvilken grad enhetene støtter applikasjoner fra tredjeparts utviklere.

Les også:
Norske N97-kunder var prøvekaniner
Android-eiere er menn
Vent med Windows Mobile

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen