Android 4.0 for Motorola Razr lekket

Android 4.0 for Motorola Razr lekket

Den tidlige versjonen har nesten rene Android-menyer.

Slik ser Motorolas låseskjerm i Android 4.0 ut.
Slik ser Motorolas låseskjerm i Android 4.0 ut.
Motorolas ikoner har rukket å ta plass i den lekkede Android-utgaven.
Motorolas ikoner har rukket å ta plass i den lekkede Android-utgaven.
Kameraappen som vi kjenner fra Motorola Razr med Android 2.3 har blitt med til den lekkede programvaren.
Kameraappen som vi kjenner fra Motorola Razr med Android 2.3 har blitt med til den lekkede programvaren.

Foreløpig er det ikke mange Android-telefoner på markedet som kjører Android 4.0. De fleste produsentene jobber med å oppgradere telefonene sine til Googles nyeste plattform. I mellomtiden lekker det uferdige versjoner som kan lastes ned av de eventyrlystne. Nå har en slik tidlig versjon for Motorolas toppmodell Razr lekket.

Les også: Test av Motorola Razr

Nesten standard Android

De fleste Motorola-telefoner har selskapets eget menysystem oppå Android. Disse menyene het Motoblur i begynnelsen, men i løpet av fjoråret ble det gamle navnet lagt på hyllen. Nå heter menysystemet Motoswitch. Navnebyttet til tross har Motoswitch en del til felles med Motoblur.

I Motorolas menysystem inngår egne ikoner, egne widgeter til hjemmeskjermene og egne apper tilpasset produsentens tjenester. Blant disse er en helt egen musikkspiller med omfattende støtte for nettverksfunksjoner.

Den tidlige utgaven av Android 4.0 for Razr har svært få av disse endringene. Det er hovedsaklig låseskjermen og ikonene som viser at Motorola har rukket å jobbe med den nye Android-versjonen.

Ny låseskjerm

Låseskjermen gir deg fire ringer som kan tilpasses med forskjellige funksjoner. En ring med en nøkkel i kan trekkes over hver av funksjonene for å åpne telefonen. I Googles vanlige versjon av Android 4.0 får du en liknende låseskjerm, men du har i utgangspunktet bare to valg – lås opp eller gå direkte til kamerafunksjonen.

Motorola har også rukket å bake inn sin egen kamera-app, slik vi kjenner den fra dagens Razr.

Foreløpig er det snakk om en svært tidlig utgave av programvaren, og det vil sannsynligvis skje mange endringer før den endelige versjonen rulles ut.

Fungerer på norske telefoner

Den lekkede Android 4.0-versjonen støtter europeiske utgaver av Razr, og den kan lastes ned fra nettstedet droidrzr.com. Installasjonsprosessen skal være ganske enkel.

Som alltid er slike tidlige versjoner risikable. Du bør derfor vite hva du gjør før du installerer denne programvaren, og det er ikke sikkert at telefonen din fungerer som den skal etterpå.

Les om de nyeste Motorola-modellene

(Kilde: droidlife.com via gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen