(Bilde: Shutterstock/produsentene)

Android under heftig patentangrep

Apple og Microsoft står sammen mot Google.

Selv om den amerikanske presidenten Barack Obama har erklært krig mot patenttroll, har det ikke satt en stopper for det som regnes å være opptrappingen til en enorm patentkrig.

Nå har nemlig Rockstar, et teknologikonsortium som består av gigantiske teknologiselskaper som Apple, Microsoft, BlackBerry, Sony og Ericsson, valgt å saksøke Google for brudd på syv patenter. I tillegg har de saksøkt andre selskaper som bruker Android i produktene sine, slik som Samsung, Huawei, Asus, HTC og LG Electronics. 

Gigantsøksmål

Patentene det dreier seg som skal omhandle alt fra måten Android matcher internettsøk med annonser, samt en rekke grunnleggende funksjoner i operativsystemet. Ingen av dem er egentlig oppfinnelsene til Apple eller Microsoft, men skal angivelig være dekket av patenter de eier. 

Slike patentkrangler har blitt stadig vanligere i mobilbransjen, og i fjor kulminerte det i en rettsak i California mellom Apple og Samsung. Dette har gjort at det er livsviktig for mobilselskaper å hamstre patenter. Rockstar-gruppen kjøpte i fjor tusenvis av patenter tidligere eid av det canadiske selskapet Nortel for 4,5 milliarder dollar. Google kjøpte opp Motorola for 12 milliarder dollar, et kjøp som skal ha dreid seg like mye om patentportføljen til Motorola som mobilproduksjonen. 

Nå er det ventet at Google vil komme med et motangrep, og saksøke Rockstar-gruppen tilbake. Hvem som vil vinne er ikke godt å si, men én ting er sikkert: Det er i hvert fall ikke forbrukerne som vinner. 

I forrige store patentkrig vant Apple: 
Samsung må betale over én milliard dollar i erstatning »

(Kilde: Gigaom, Engadget)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen