Crysis 3 er blant spillene som bruker Cryengine-motoren.
Crysis 3 er blant spillene som bruker Cryengine-motoren. (Bilde: CryTek)

Android og VR kan få like avansert grafikk som dette populære spillet

Avansert spillmotor åpnes for nye plattformer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bak den rivende utviklingen innen PC-grafikk vi har sett de siste årene ligger de såkalte spillmotorene. Spillmotorer er i korte trekk den tekniske plattformen som utviklere benytter når de lager spillene, og som inneholder kjernefunksjoner som kunstig intelligens, grafikkrendering og animasjon.

Blant spillmotorene som finnes på markedet er den såkalte Cryengine, som er utviklet av det tyske selskapet Crytek. I en fersk pressemelding har Crytek kunngjort at Cryengine skal bli tilgjengelig for Android og VR.

Vises frem snart

Selskapet skal vise frem motoren i aksjon på de to nye plattformene under den kommende spillmessen Games Developers Conference i San Fransisco i begynnelsen av mars. Denne motoren har hittil kun vært tilgjengelig for Windows-, Linux- og konsollplattformene.

Crytek har snekret sammen egne demoer som skal gi publikum et godt innblikk i hvordan spillmotoren fungerer på både Android-baserte enheter og VR. Utover dette har selskapet ennå ikke kunngjort mer informasjon om hva som er de videre planene for den nye satsingen, eller hvilken VR-plattform det er snakk om.

Med tanke på at det er Android som står i fokus er det imidlertid ganske sannsynlig at det dreier seg om den mobilbaserte VR-løsningen, som igjen trolig betyr Samsungs Gear VR-briller.

Avanseret motor

Uansett innebærer nyheten at utviklere altså nå får flere muligheter når det gjelder å produsere VR- og Android-underholdning, og at en så kjent motor som Cryengine blir med er positivt for VR-verdenen.

Cryengine-motoren har blant annet har gitt oss grafisk imponerende spill som den kjente Crysis-serien, og nå sist det splitter nye spillet Evolve, som Gamer nylig anmeldte. Det er imidlertid uvisst hvordan Android-utgaven av motoren skiller seg fra den vanlige.

Under messen skal Crytek for øvrig også vise frem flere detaljer om utviklerverktøyet sitt Cryengine Sandbox, som skal gjøre det ekstra enkelt og kjapt for utviklere å lage spill via effektive sanntidsverktøy. Mer informasjon om motoren finner du på hjemmesiden.

Unreal Engine er en annen populær spillmotor: Den ble nylig brukt til å lage en særdeles realistisk demo »  

(Via Gamingbolt)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen